Aktualno Sport

Nogomet – počeo proljetni dio prvenstva 1. Županijske lige

1.ŽUPANIJSKA LIGA – 15.kolo
ZRINSKI OZALJ – OGULIN 2:3
DOBRA – BARILOVIĆ 1:1
U nedjelju je počeo proljetni dio prvenstva 1. Županijske lige, a u 15.kolu nogometaši Ogulina gostovali su u Malom Erjavcu gdje su u derbiju kola igrali protiv domaće momčadi Zrinskog Ozlja. U vrlo dobroj i izjednačenoj utakmici, naši nogometaši ipak su bili bolji i na kraju slavili vrijednu pobjedu od 3:2, iako su domaći u dva navrata vodili. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1 nakon što je Patrik Poljak izjednačio u posljednjim trenucima poluvremena, a Patrik je izjednačio i na 2:2 u 71.minuti iz 11-erca. Konačnu pobjedu Ogulinu donio je Borna Salopek golom u 78.minuti. Uspjeh nogometaša Ogulina je tim veći što su od 48.minute, dakle gotovo cijelo 2.poluvrijeme, igrali s igračem manje, jer je isključen Dino Brozović.
Za NK Ogulin igrali su Krešimir Cindrić, Matija Pribanić, Dragan Vučetić, Marko Kesner, Dario Cetinjanin, Josip Sabo, Patrik Poljak, Borna Salopek, David Kolić, Igor Cindrić i Mate Cindrić, kasnije su u igru ušli još Dino Brozović, Vedran Kratofil, Fran Vukelja, Danijel Sabo i Sven Volf, a vodio ih je trener Igor Jelić.
Nogometaši Dobre ugostili su u Sv.Petru momčad Barilovića. Dobro su počeli i poveli u 22.minuti golom Nenada Prebežića, no početkom 2.poluvremena gosti su izjednačili, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je utakmica završena bez pobjednika, 1:1.
Za Dobru su igrali Goran Domitrović, Tin Matešić, Antonio Bajt, Matija Brozović, Gabrijel Puškarić, Fran Jakopač, Niko Županić, Nenad Prebežić, Nikola Puškarić i Leo Kirasić, kasnije su ušli još Ivan Lipošćak i Andrej Cindrić.
Na tablici nakon 15.kola prvi je Vojnić 95 sa 35 bodova, Croatia 78 je druga sa 31, a Ogulin je treći sa 29 bodova. Dobra iz Sv. Petra je uvjerljivo posljednje, 11-ta sa samo 4 boda.
U idućem 16.kolu nogometaši Ogulina ugostit će momčad Mladosti iz Rečice, a nogometaši Dobre iz Sv. Petra su slobodni.
2.ŽUPANIJSKA LIGA
Iduće nedjelje, 17.ožujka, utakmicama 12.kola počinje drugi dio prvenstva 2. ŽNL. U Josipdolu će igrati Josipdol i Vrlovka, Plaški gostuje u Karlovcu kod Tuškana, a Oštarije u Krnjaku.
Nakon 11.kola jesenski prvak je Dobra iz Novigrada sa 30 bodova, Oštarije su četvrte sa 22 boda, Josipdol je peti sa 18, a Plaški deseti sa 10 bodova. (D.P.)