Aktualno Sport

Održana skupština ŠRD Ogulin

U subotu je održana redovna skupština Športskog ribolovnog društva Ogulin pod predsjedanjem Dražena Stipetića. U svom izvješću o radu predsjednik je istaknuo veliku aktivnost društva kako u poribljavanju, tako i u radnim akcijama, a o sportskim rezultatima govorio je predsjednik Natjecateljske komisije Mario Matijašić. Klub je nastupio u 5 natjecateljskih disciplina: u lovu ribe udicom na plovak seniori su zauzeli 5.mjesto u županijskoj ligi, a na Kupu prijatelja u Gospiću Dražen Stipetić osvojio je 1.mjesto.

U lovu pastrve umjetnim mamcem u 1.Hrvatskoj spin ligiMario Matijašić osvojio je 7.mjesto, te nastupio za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj gdje je bio 19-ti, a Hrvatska osma.
U lovu ribe umjetnom muhom u 1.Hrvatskoj mušićarskoj ligi Marko Puškarić bio je peti, Marinko Puškarić šesti, Luka Majetić 13-ti i Nikola Turković 17-ti, ekipno ŠRD Ogulin osvojilo je drugo mjesto. Marinko Puškarić osvojio je 1.mjesto na Gacka Kupu.

U lovu grabežljivaca iz čamca u 1. Hrvatskoj ligi Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić osvojili su 2.mjesto te nastupili za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rigi (Latvija), gdje su bili odlični sedmi.
U castingu, na prvenstvu Hrvatske senior Grgur Lutz je u petoboju osvojio 4.mjesto, a u troboju za kadete Marko Argus Draganić bio je drugi, a Josip Lipošćak treći.
Pored toga, ŠRD Ogulin organiziralo je još 14 natjecanja, što službenih, što društvenih i klupskih, na kojima su također postigli vrlo dobre rezultate. I u ovoj godini planiraju se natjecati za prvenstvo Hrvatske u 5 disciplina, te organizirati 10-ak službenih i klupskih natjecanja.
Sva podnesena izvješća na Skupštini uglavnom su jednoglasno prihvaćena.(D.P.)