Aktualno OG sada Ogulin

KODOS tvrdi da je gradonačelnik Domitrović iznio netočne informacije

Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o. (KODOS) poslao je priopćenje za medije putem kojeg izričito demantira izjavu iznesenu na sjednici Gradskog vijeća grada Ogulina održanoj 5. ožujka 2024., u kojoj su, kako navode, izneseni netočni podaci o Projektu CGO Babina gora. U njihovom priopćenju navode:

Naime, odgovarajući na vijećničko pitanje vezano uz ogulinsko odlagalište otpada Sodol, gradonačelnik Dalibor Domitrović je, među ostalim, rekao kako Centar za gospodarenje otpadom nema građevinsku dozvolu i kako će biti dovršen tek za 10 godina, moguće i više.
Suprotno iznesenom, ističemo da svi radovi na CGO Babina gora i pretovarnim stanicama napreduju u skladu s terminskim planovima. Lokacijskom dozvolom predviđeno je fazno ishođenje građevinskih dozvola za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Babina gora. Do sada su ishođene tri pravomoćne građevinske dozvole, od šest planiranih. Četvrta građevinska dozvola je u postupku ishođenja, dok su projekti za preostale dvije dozvole u visokoj fazi gotovosti. Izdane dozvole javno su dostupne na službenoj web stranici KODOS-a, na poveznici https://cgoka.hr/rjesenja/

Štoviše, pretovarna stanica u Ogulinu ima građevinsku dozvolu, gradnja je u cijelosti dovršena te predstoji tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole. Radovi na ostalim pretovarnim stanicama odvijaju se sukladno planu izgradnje. Početak rada CGO Babina gora predviđen je sredinom 2026. godine. Napredak radova zorno je dokumentiran i vidljiv u objavama na profilima CGO Babina gora na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na službenoj web stranici KODOS-a. Video koji pokazuje napredak radova (iz prosinca 2023. godine), moguće je pogledati na poveznici.” – zaključuju u priopćenju.

Zanimljivo, u ovom priopćenju se npr. spočitava Domitroviću kako je rekao da Centar nema građevinske dozvole, dok iz KODOS-a i sami navode da imaju “tri pravomoćne građevinske dozvole, od šest planiranih”, dakle nemaju sve dozvole. Kako bi to malo raspleli, poslali smo nekoliko pitanja gradonačelniku Domitroviću, no kako je nekoliko dana na službenom putu, odgovore ćemo objaviti kad stignu, krajem tjedna.