Aktualno OG sada Ogulin

Plaški – kaznena prijava za tri muške osobe koje su provalile u kuću, oštetile vozilo, prijetile vatrenim oružjem

Protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnesena je kaznena prijava, a 39-godišnjak i 26-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku dok je za 33-godišnjakom raspisana potraga budući je nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske
Foto: ilustracija

Postupajući po dojavi 42-godišnjaka da je sa svojim ukućanima po povratku u svoju obiteljsku kuću na području općine Plaški 7. ožujka zatekao tri nepoznate muške osobe koje su mu provalile u kuću, oštetile njegovo vozilo i koje su mu prilikom bijega iz kuće u dvorištu prijetile vatrenim oružjem i dale se u bijeg, policijski službenici Policijske postaje Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju, oštećenje tuđe stvari i prijetnje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su počinitelji kaznenog djela teške krađe u pokušaju muškarci starosti 39, 26 i 33 koji su s ciljem da protupravno prisvoje tuđe pokretne stvari provalili ulazna vrata i ušli u unutrašnjost te ispremetali stvari u kući, no dolaskom vlasnika i ostalih ukućana spriječeni su u daljnjem počinjenju kaznenog djela.

Istraživanjem je također utvrđena osnovana sumnja da je 39-godišnjak počinio i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari jer je udarcima neutvrđenim predmetom po krovu oštetio automobil 42-godišnjaka u dvorištu te uz uporabu fizičke snage oštetio ladicu u autu.

Osim toga, 39-godišnjak je osnovano sumnjiv da je prilikom bijega iz kuće na dvorištu uz uporabu vatrenog oružja prijetio 42-godišnjaku smrću.

Protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnesena je kaznena prijava, a 39-godišnjak i 26-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku dok je za 33-godišnjakom raspisana potraga budući je nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske.