Aktualno OG sada Ogulin

Broj prošlogodišnjih intervencija bio je prosječan

Tijekom prošle godine pripadnici JVP Ogulin su odradili ukupno 149 vatrogasnih intervencija. Od tog ukupnog broja, u 68 slučajeva radilo se o požarima, 68 intervencija bilo je tehničkog karaktera, odrađene su 2 intervencije s akcidentima te 11 ostalih intervencija. U JVP Ogulin kažu da je broj prošlogodišnjih intervencija bio prosječan, te da su zbog povoljnijih meteoroloških prilika zabilježili manji broj požara na otvorenom prostoru.

Najveći broj spomenutih intervencija, točnije njih 127, odrađeno je na području Ogulina, 10 ih je odrađeno na području Tounja, a 9 u Josipdolu te 3 u Plaškom.

U masi odrađenih tehničkih intervencija valja podsjetiti da su pripadnici JVP Ogulin sudjelovali i u jednoj nesvakidašnjoj intervenciji, a radilo se o padu manjeg sportskog zrakoplova na području Modruša. U toj nesreći su, podsjećamo, poginule 3 osobe.

Osim sudjelovanja u brojnim vježbama i osposobljavanjima, djelatnici JVP Ogulin su tijekom prošle godine ujedno pružali podršku u osiguranju brojnih sportskih događanja na našem području, poput auto utrka. Između ostalog, su, u suradnji s Udrugom vojne policije Ogulin te PVZ Ogulin, odradili i osiguranje te provedbu paljenja 125 baklji povodom obilježavanja Dana državnosti RH.

Radilo se i na provedbi preventivnih mjera zaštite od požara, zanavljala se oprema za rad, a, osim svega navedenog, djelatnici JVP su vlastitim snagama samostalno uređivali i prostorije Vatrogasnog doma u kojem djeluju, čime su smanjili troškove. Preostalo im je izraditi vanjsku toplinsku ovojnicu s istočne i južne strane Vatrogasnog doma.

U zaključku Izvješća o radu postrojbe u 2023. godini, kojeg je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prezentirao zapovjednik Mladen Žilić, navedeno je i da se do kraja ove godine očekuje potpuno usklađenje materijalnih prava vatrogasaca sa zakonskim odredbama.