Aktualno Sport

Čudesni rukometaši svladali Njemačku i izborili Olimpijske igre!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija svladala je Njemačku u Hannoveru 33:30 u olimpijskim kvalifikacijama i osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu!
Fenomenalno prvo poluvrijeme odigrali su hrvatski rukometaši protiv Njemačke i nakon 30 minuta imaju vodstvo od šest golova razlike (16:10).

Prvi hrvatski strijelac je Mario Šoštarić sa četiri pogotka. Tri je dodao Ivan Martinović, a po dva Domagoj Duvnjak, Luka Lovre Klarica i Veron Načinović. Jednom su mrežu Nijemaca zatresli Luka Cindrić, Marin Jelinić i Marin Šipić.

Za uvjerljivo vodstvo zaslužan je i sjajni vratar Dominik Kuzmanović s osam obrana.

Nakon pobjede protiv Austrije na otvaranju turnira, hrvatski rukometaši pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona pobjedom protiv Njemačke praktički bi osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izbornik Sigurdsson je uoči utakmice protiv Njemačke donio odluku o promjeni igrača te će u današnjem zapisniku biti srednji vanjski Filip Vistorop umjesto lijevog vanjskog Marka Mamića.
Islanđanin na klupi Hrvatske bio je zadovoljan pobjedom protiv Austrije, no ističe da još nijšta nije gotovo.

– Osjećaj je dobar, ali pred nama su još dvije utakmice. Moramo zadržati koncentraciju i dobro se pripremiti. Ako izgubimo, onda imamo još samo jednu šansu, rekao je Sigurdsson.

– Njemačka je jaka momčad, to svi znamo, pogotovo su jaki njihovi vratari i obrana, ne gube lopte lako. Bit će jako važno da se vraćamo u obranu, da im ne dajemo prilika za kontru. Disciplina i kontrola će biti jako važni, poručio je hrvatski izbornik.

Hrvatska i Njemačka do sada su na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima međusobno igrale 13 puta. Hrvatska je puno uspješnija i to nam daje dodatnu snagu da možemo do novog slavlja u ZAG Areni, piše HRS.

U tih 13 susreta naime, naša reprezentacija slavila je čak devet puta. Izgubili smo samo triput od Njemačke, a jedan susret završen je neodlučeno. ( I.Ž.K./HRT/HRS)