Aktualno OG sada Ogulin

Sinoć je održano predavanje “Upis u prvi razred ili odgoda? Što učiniti?”

Sinoć je u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin Ivan Sušanj, spec. klin. psih., kojeg ste imali prilike čitati i na OGportalu,  održao zanimljivo predavanje pod naslovom “Upis u prvi razred ili odgoda? Što učiniti?” namijenjeno roditeljima, nastavnicima i stručnim suradnicima koji se susreću s pitanjima zašto je i kada potrebno odgoditi upis djeteta u prvi razred i na temelju kojih elemenata.
Navodeći brojne poteškoće kod djece koji uzrokuju odgodu upisa, navodi i nedovoljan razvoj kognitivnih sposobnosti, manjak empatije te nedostatak intelektualne i emocionalne zrelosti.
Pretjerana uporaba ekrana, nezdrava prehrana i manjak tjelesne aktivnosti samo su neki od uzroka brojnih psihofizičkih problema koji utječu na odgodu upisa.


Samopoštovanje i samouvjerenost navodi kao neizmjerno značajne segmente koje bi roditelji trebali neumorno razvijati kod svoje djece od najranije dobi.
Ovim predavanjem Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin uključila se u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati” Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskoga knjižničarskog društva. (foto: Gradska knjižnica i čitaonica)