Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Puljak: HDZ-ovci mogu pokrasti Hrvatsku, a mi ne smijemo reći tko je naš kandidat za premijera

Građani su, kazao je Puljak, nakon desetljeća hladovine​ doznali da​ imamo Ustavni sud

S​plitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak kazao je u ponedjeljak kako je odluka Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti kandidat na izbornoj listi niti u kampanji istican kao premijerski kandidat stranke, katastrofalna i politički instruirana.

Građani su, kazao je Puljak, nakon desetljeća hladovine​ doznali da​ imamo Ustavni sud koji se može izravno uplesti u volju građana da biraju​ i budu birani, a Milanovića je podržao u tome što nije podnio ostavku na mjesto predsjednika RH ‘kako se HDZ-u ne bi prepustio ni pedalj vlasti‘.

​”Možete pokrasti Hrvatsku, možete imati stranku koja ​preuzme sve neovisne institucije da rade njima u korist, možete​ instalirati državnog odvjetnika koji se druži s osuđenim kriminalcima i​ to je sve bilo u skladu s Ustavom.​ Jedino što se ne može i što nije u skladu s Ustavom je kandidatura​ predsjednika Republike na izborima za Hrvatski sabor. Odlukom Ustavnog​ suda mi ne smijemo govoriti tko je naš kandidat za premijera i ja ne​smijem reći njegovo ime​”, izjavio je Puljak.

​Nastavio je i da “HDZ-ovci u skladu s Ustavom mogu krasti” dok ​oni ne smij​u reći tko je n​jihov kandidat za premijera.​ Smatra da će volja birača biti​na strani pravde i ​da se treba strpjeti još mjesec dana ​da ‘Hrvatska napokon prodiše‘.​

Istaknuo je i da 17. travnja biramo “​ili HDZ ili Hrvatsk​u, a vrijeme je za Hrvatsku”​, te pozvao građane da se u subotu 23. ožujka, odazov​u prosvjedima u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu.

​Novinarima je rekao kako očekuje da će rijeke pravde doći, da se čuo s predsjednikom Milanovićem i da se odluka Ustavnog suda mora poštivati.

HDZ okupirao sve institucije
Puljak je ustvrdio i da Hrvatska nije slobodna zemlja. “HDZ je okupirao sve institucije. Sve što se događalo Ustavni je sud podržao, a sada odjednom pokazuje da se volja birača može ukidati”, izjavio je.

Na pitanje novinara jesu li točna nagađanja kako bi nakon izbora trebao zamijeniti sadašnjeg ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, uzvratio je kako je i on svašta čuo. (Hina, jutarnji.hr)