Aktualno Sport

Rezultati rukometašica i mini rukometa

1.HRL U13 žene- regija 3-2, 4.kolo
Djevojčice U13 gostovale u Omišlju gdje su odigrale dvije prvenstvene utakmice 5. kola 1. HRL lige regije 3-2.
Prvu utakmicu  igrale su protiv domaćina Omišlja i izgubile rezultatom 17:10. Utakmica je bila prepuna tehničkih greški, tako da su domaće igračice zasluženo na svoj konto upisale dva boda.
U drugoj utakmici, protiv ekipe Liburnija Opatije, od samih početaka bilo je jasno da bodovi putuju u Ogulin. Ogulinke su uvjerljivo pobijedile rezultatom  31:14.
Za najkorisnije igračice utakmica  proglašene su Eva Bertović i Dora Zildum. Čestitke djevojčicama na bodovima i odlično odigranoj drugoj utakmici.
Djevojčice su trenutno na 5. mjestu, a slijedeće kolo igraju 21.04. u Gospiću protiv domaćina i ekipe Raba.
Sa 4 pobjede i 3 poraza djevojčice Ogulina nalaze se na 6.mjestu od 12 klubova ove lige, a iduće utakmice igraju u Omišlju 17.ožujka protiv ekipa Omišlja i Liburnije iz Opatije.
Turnir u mini rukometu „Mali medo“
U Gospiću je ovog vikenda odigran tradicionalni turnir u mini-rukometu, na kojem su s uspjehom nastupali dječaci i djevojčice oba naša rukometna kluba.
Dječaci Rukometnog kluba Ogulin nastupili su u subotu u Gospiću sa dvije generacije, godište 2013 i godište 2014.
Dječaci godišta 2013 odigrali su ukupno 6 utakmica i pri tome ostvarili 5 pobjeda i jedan poraz u polufinalu. Osvojili su 3. mjesto, sta je odličan rezultat obzirom da ova generacija ne trenira mini rukomet vec više od godinu dana jer igraju veliki rukomet. U svojoj grupi pobijedili su vršnjake RK Vučići sa 11:4, Senja 10:4, Čavle 11:6, u četvrtfinalu Pag sa 16:7, no u polufinalu su izgubili od Karlovca sa 10:8. U utakmici za 3.mjesto pobijedili su Dugopolje sa 13:11 i zako se vraćaju kući s brončanim medaljama oko vrata. Za ovu momčad igrali su Karlo Poljak – izabran u najbolju petorku turnira, Edi Bertović, Toma Vučetić, Julije Puškarić, Karlo Vukelja, Noa Puškarić, Teo Krznarić i Toni Vukelja
Rukometaši godišta 2014.   završili su svoje prvo natjecanje sa 3 poraza. Izgubili su od Zadra sa 5:6, Karlovca 4 :11 i Raba sa 5:12. Za ovu momčad nastupili su: Jakov Ferić, Noa Matijašić, Lovro Blašković, Josa Vučetić, Fran Benić, Ante Blašković, Lukas Prebežić, Nikola Blašković i Patrik Božičević.
Djevojčice ŽRK Ogulin,  u dva godišta, igrale su također u Gospiću na 17.  turniru u mini rukometu „Mali medo“ .
Djevojčice rođene 2013. godine osvojile su 4. mjesto, a djevojčice rođene 2014. godine ponovno su na postolju uz brončane medalje i osvojeno 3. mjesto.
U generaciji 2013. sudjelovalo je ukupno 10 ekipa. Djevojčice su u grupi  osvojile drugo mjesto rezultatima: pobijedile su ekipe Pakoštana sa 14:2 i Omišlja sa 9:5, a izgubile od prve ekipe Gospića sa 12:4, zatim su u četvrtfinalu pobijedile ekipu Mini sunce rezultatom 12:7, u polufinalu su izgubile od ekipe Sinja 10:8, a u utakmici za 3.mjesto izgubile su  od ekipe Dugopolje  12:3  i tako na kraju osvojile 4. mjesto. U najbolju petorku generacije 2013. birana je Lara Jakšić.
Djevojčice rođene 2014. godine u grupi su osvojile uvjerljivo prvo mjesto bez poraza, a rezultati su: Ogulin – Zadar 13:2, Gospić 3 – Ogulin 3:12, Gospić 1 – Ogulin 8:9. U četvrtfinalu igrale su  protiv ekipe Gospić 3 i pobijedile 5:0, u polufinalu su izgubile od ekipe Vinodola 7:5, a u utakmici za 3. mjesto pobijedile su ekipu Dugopolja 13:4. U najbolju petorku turnira birana je Vanessa Salopek.
Za Ogulin igrale su: Marija Košenski, Stela Kirasić, Magdalena Badanjak, Lara Jakšić, Mila Vranić, Nika Brozović, Anđela Žagar, Tena Dujmić, Nikol Pavlović, Vanessa Salopek, Franka Žanić, Magdalena Vidaković, Ema Brozović, Pavla Mihaljević, Bruna Mihaljević, Anđela Ivošević. Ekipu su vodile trenerice: Vesna Ceranić i Maja Petrušić, službena osoba Branko Matijašić.