Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Vučić stigao u Bruxelles i odmah se za Instagram fotografirao s Plenkovićem: Zanimljivo je i u čijem društvu…

U glavnom gradu Belgije održava se Međunardni samit o nuklearnoj energiji

Danas i sutra u Bruxellesu se održava prvi globalni samit posvećen nuklearnoj energiji. Međunarodni skup privukao je više predsjednika vlada, eksperte, brojna izaslanstva pa tako i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Vučić se na mariganama Međunarodnog samita o nuklearnoj energiji susreo i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, a odmah je putem svog Instagrama objavio i zajedničke fotografije.
“Odlična prilika da s europskim liderima razgovaram o strateškim ciljevima EU-a u pogledu energetske kohezije u Europi, dugoročnim perspektivama energetske održivosti i razvojnim planovima za postizanje energetske efikasnosti i sigurnosti.

Kao odgovoran partner, Srbija je spremna da sustavno pristupi ovim pitanjima i da svoj doprinos energetskoj tranziciji u cilju postizanja trajne energetske održivosti”, napisao je Vučić na svom Instagramu.

Na jednoj od fotografija Vučić je u društvu slovačkog premijera Roberta Fica, političara poznatog po proruskim stavovima, tu je i Viktor Orban te Andrej Plenković. Na drugoj fotografiji sjede, a između njih smješten je bugarski premijer u odlasku Nikolaj Denkov. (L.G., jutarnji.hr)