Aktualno OG sada Ogulin

Prigodni poštanski žig s likom Nikole Boškovića

Povodom rođenja sportskog djelatnika, Ogulinca Nikole Boškovića, te 100 godina motociklizma u Hrvatskoj, predstavljen je danas Prigodni poštanski žig, u prostorijama Oldtimer kluba u Žegaru.

Uime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Moto kluba Vještice Toni Vuković, a uime grada Ogulina Gordana Puškarić, stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću.
Prigodni poštanski žig dizajniran je sa likom Nikole Boškovića, godinom rođenja 1894. i godinom smrti 1980. u krugu tekstom 100 godina motociklizma u Hrvatskoj, datumom 23.3.2024. i brojem pošte 47300 Ogulin.

Uz Prigodni poštanski žig je  izdana i dopisnica na kojoj se nalazi fotografija Ogulina sa  prepoznatljivim Klekom i biografija Nikole Boškovića.
Prigodni poštanski žig ima filatelističku vrijednost. Sva pošta 23.3.2024. bit će obilježena tim žigom.
Pored ovog događaja u suradnji sa gradom Ogulinom, a povodom Dana grada, postavit će se Izložba 100 godina motociklizma i motociklističkog sporta u Karlovačkoj županiji, gdje Ogulin sa svojim pojedincima i klubovima zauzima posebno mjesto.

“Zahvaljujemo se svima koji već jesu, ili će pomoći obilježavanje rođenja Ogulinca Nikole Boškovića i postavljanje izložbe” – poručio je Ivan Lafter, autor Izložbe i inicijator Prigodnog žiga, a događaju je nazočio i naš sugrađanin Krunoslav Dujmić. O Nikoli Boškoviću govorio je danas i njegov unuk Sandro Bošković, a uime Sportskog saveza Karlovačke županije i Sportske zajednice garda Ogulina Darko Pribanić.