Aktualno OG sada Ogulin

Sat za planet Zemlju

Danas u 20:30 sati po lokalnom vremenu, održava se inicijativa Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i okoliša, koja će ponovno okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju ljubav ali i zabrinutost prema planetu.

Klimatska kriza prijeti svim građanima svijeta, svjetska biološka raznolikost smanjuje se neviđenom brzinom a oko milijun vrsta prijeti izumiranje. Iz tog je razloga najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. Cilj ove akcije je podsjetiti ljude na ono što svi znamo i osjećamo, ali često zaboravljamo – čovjek je tek mali dio prirode. Da bismo očuvali zdrav i prosperitetan život ljudi, moramo čuvati biljni i životinjski svijet!

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 190 zemalja i teritorija.

Sudjelujući u inicijativi Sat za planet Zemlju Grad Ogulin će večeras, kao i dosadašnjih godina na sat vremena ugasiti javnu rasvjetu u centru grada i gradskom parku.