Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Hrvatsku zabijelio snijeg, negdje ga je bilo i preko 20 cm, a pravi šok tek stiže

Točka na tjedan vremena je noćašnji najavljeni hladni prodor koji je zahvatio sjeverne i središnje krajeve uzrokujući obilnu kišu koja je prešla u susnježicu i snijeg te pad temperature.
Nestabilan zrak još nije prodro nad srednji i južni Jadran ali danas će i tamo nastupiti promjena vremena. Počelo je kalendarsko proljeće, a minimalne temperature u proteklom tjednu bile su od – 2 do -3 u unutrašnjosti a na Jadranu oko 4C. Najviše dnevne temperature su bile iznadprosječno visoke, a 21.2 je izmjereno u Karlovcu, dok je na Jadranu najviša temperatura zabilježena u Rijeci 20.9.
Jutros u 7 sati na postajama DHMZ-a izmjerene su ove visine snijega:

Crni Lug-NP Risnjak 5

Delnice 10

Gospić 4

Karlovac 5

Ogulin 6

RC Puntijarka 25

Zagreb-Maksimir 1

Zagreb-aerodrom 2

Zavižan 3.

Stižu temperature i do 15 stupnjeva
Vremenska situacija pod utjecajem je prodora nestabilnog zraka atlantskog i polarnog porijekla koji se glavninom premješta sjeverno od Alpa. Nad našim krajevima hladna fronta djeluje na vrijeme u unutrašnjosti uz oblačno vrijeme s povremenom kišom i susnježicom.
Hladan nestabilan zrak prodrijet će tijekom dana i nad srednji i južni Jadran te će se uz grmljavinu i pljuskove premještati prema jugoistoku. Na sjevernom Jadranu puše bura mjestimice s olujnim udarima a na srednjem i južnom jugozapadnjak i oštro. Danas će najviše dnevna temperatura u unutrašnjosti biti od 8 do 10, na Jadranu od 12 do 15C. (N1)