Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Objavljeno kakva kazna prijeti četvorici osumnjičenih za masakr u Moskvi. Oglasila se i Bijela kuća

Više od 130 ljudi ubijeno je u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve. Rusija je uhitila soba uključujući četiri osumnjičena napadača u vezi s pucnjavom.Militantna islamistička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za napad u petak.
Četvorica osumnjičenika za teroristički napad stigli su u Moskvu u Istražni odbor. Kako javlja dopisnik TASS-a, dovezeni su u dva vozila koja su još uvijek u dvorištu Istražnog odbora. Ovo ukazuje da je u tijeku ispitivanje osumnjičenih i da se nad njima provode istražne radnje.

U nadolazećim danima trebao bi biti podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Svoj četvorici prijeti doživotni zatvor, piše TASS.

Četiri osumnjičena napadača uhićena nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su strani državljani, priopćilo je u subotu rusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Rusija je u subotu priopćila da je uhitila sva četiri naoružana napadača osumnjičena za napad u kojemu su život izgubile 133 osobe, a predsjednik Vladimir Putin obećao je pronaći i kazniti one koji stoje iza napada.

Ranije je objavljeno da napadači posjeduju putovnice Tadžikistana, no ta zemlja zanijekala je da se radi o njezinim građanima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tadžikistana objavilo je da su tri osobe, čije putovnice imaju napadači, pronađene u zemlji gdje su i bile u vrijeme napada na dvoranu. (Hina, N1)