Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Konobarica iz “Monaca” ispitana i puštena, kažu bila je lakomislena

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu ispitalo je konobaricu koju je policija prijavila da je u noći na nedjelju u noćnom klubu “Monaco” u Karlovcu tijekom performansa zapalila sedmero ljudi.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenice, naložilo pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje osumnjičenice na slobodu s obzirom da se nisu ispunile pretpostavke za određivanje istražnog zatvora.

Ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, na opasnost od utjecaja na svjedoke i na opasnost od ponavljanja djela niti se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora – napisali su iz DORH-a.

Prema kaznenoj prijavi, radi se o teškom kaznenom djelu protiv opće sigurnosti i dovođenju u opasnost života i imovine.

Iako su u prijavi naveli kako se radilo o nehaju, s obzirom na to da su neke žrtve teško ozlijeđene, prijeti joj kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

– Osumnjičena je kao konobarica u prostoru šanka prolijevala po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, pri čemu je plamen zahvatio više posjetitelja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene – naveli su iz DORH-a. (radio-mreznica)