Aktualno OG sada Ogulin

Plaški – Obnova i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta pojačanim održavanjem

„Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije”

“Općina Plaški od 2012. godine do danas realizirala je niz projekata obnove i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u svih 8 naselja Općine Plaški ukupne vrijednosti 1.048.428,44 €. Najveći udio u financiranju projekata ima Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 505.551,57 € odnosno 48,22 %.

Projekt Obnova i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta pojačanim održavanjem ukupne vrijednosti 80.636,13 € realiziran je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije koje je financiralo projekt u iznosu od 30.657,85 €, a udio Općine Plaški je u iznosu od 49.978,28 €.

Provedbom projekta ostvareni su planirani ciljevi i rezultati projekta. Tri dionice nerazvrstanih makadamskih i asfaltnih cesta u naselju Janja Gora i Pothum Plaščanski ukupne dužine od 1.000 m presvučene su asfaltnim slojem na ovom ruralnom, brdsko-planinskom i nerazvijenom području Općine Plaški.

Ovim putem Općina Plaški zahvaljuje Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova europske unije što su prepoznali značaj projekta te odobrili prijeko potrebna sredstva za asfaltiranje najoštećenijih dionica nerazvrstanih cesta.

Radujemo se realizaciji svakog našeg projekta jer doprinose poboljšanju kvalitete života svih stanovnika i šire lokalne zajednice, potaknuta je gospodarska revitalizacija za brži gospodarski oporavak stanovništva, tvrtki, obrta, OPG-ova, vlasnika kuća za odmor, a sve u cilju smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja” – navodi se u priopćenju iz Općine Plaški.