Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

U tijeku je velika potraga za djevojčicom Dankom (2) koja je nestala u utorak u prigradskom naselju Bansko polje kod grada Bora na istoku Srbije. Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere… Noć je bila hladna, samo šest stupnjeva, ali obitelj i spasioci ne gube nadu.
Jutros se na društvenim mrežama oglasio Dankin otac Miloš.
– Zlato tatino, naći će te tata! Svijete moj mali! – napisao je Miloš, koji prima brojne poruke podrške i ohrabrenja, piše Kurir i dodaje da je Milošu sinoć pozlilo zbog stresa zbog čega je stigla i Hitna pomoć.
Djed djevojčice na društvenim mrežama objavio je niz fotografiju svoje unuke u nadi da će pomoći u potrazi. Danas ujutro su roditelji nestale djevojčice dali iskaz u policiji, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima…
Zbog nje su prvi put u Srbiji upalili ‘Amber Alert’, sistem ‘Pronađi me’, koji se koristi u visokorizičnim slučajevima nestanka mladih.

Građani su na mobitele dobili podatke o nestalom djetetu, a notifikacije su se pojavile i na internetu, na bankomatima, velikim reklamnim panoima kao i na televiziji i na radio postajama. Sistem se aktivira najkasnije sat vremena od prijave nestanka djeteta.
– Bila sam sa sinom u polju, ona je bila isto tu, okrenula sam se i više je nije bilo. Odaziva se na ime, ali nema još ni dvije godine, ne govori – očajna je majka nestale djevojčice.

Kako prenose srpski mediji, policija je u Banjskom Polju ispitala sve koji imaju dosje, a od jutra su pretražili još 10 kvadratnih kilometara, no malenoj nema ni traga… (24sata)