Aktualno OG sada Ogulin

Uspješni ogulinski gimnazijalci

U Ekonomsko-turističkoj školi u Karlovcu održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana iz Ogulina  predstavljalo je šestero učenika. U kategoriji prvih razreda učenica Marija Arabadžić osvojila je osmo mjesto, u kategoriji drugih razreda Sara Blašković zauzela je deveto mjesto, u kategoriji trećih razreda Andrea Cindrić ostvarila je sedmo mjesto, Iva Petrušić deseto i Maja Tatalović trinaesto, a u kategoriji četvrtih razreda Bruno Crnković zauzeo je deveto mjesto.
Mentori učenicima su nastavnici Marino Belančić, Marija Trdić Ćuk, Martina Zorić i Blaženka Kurelac.

Sedmo mjesto na državnom online kviz -natjecanju o poznavanju Hrvatskog sabora
Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je i ove godine online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora na kojem su sudjelovali i ogulinski gimnazijalci. Natjecali su se timovi iz 55 škola, a tim spomenute škole, koji su činile učenice 4.b razreda opće gimnazije Martina Vučetić, Mia Ćuk i Sara Zildum, osvojio je izvrsno sedmo mjesto! Prvih osam škola u poretku imalo je riješenost kviza s više od 90 posto, što je sjajan rezultat. Mentorica učenicima je nastavnica Ljiljana Gračanin.
Učenici su pokazali znanje u poznavanju Hrvatskoga sabora, njegove ustavne uloge, nadležnosti i zakonodavnih procedura, ali i ustroja državne vlasti i političkog sustava, objavili su na društvenim mrežama.