Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Na području Policijske uprave karlovačke uhvaćeni krijumčari

U roku 24 sata policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su tijekom 26. i 27. ožujka, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenja i prijevoz stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad 30-godišnjim državljaninom Rumunjske i 42-godišnjim državljaninom Srbije koji su strane državljane prevozili u osobnim automobilima na području Slunja i Karlovca.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Državljanin Srbije nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je sletio vozilom izvan kolnika u kanal. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a vozač je odmah uhićen te je prema njemu postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Osumnjičeni muškarci su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnesene su nadležnom državnom odvjetništvu.