Aktualno OG sada Ogulin

Noćni derneci subotom, u ulici Nova cesta!

“U zadnjih nekoliko godina, mi stanari dijela ulice Nova cesta, početka Bukovničke ulice i početka ulice Zagrad, imamo “vesele” subotnje noći. Naravno, sve su samo nisu vesele. U periodu od oko 22:00 do 02:00 pa i duže, svaku subotu a i blagdanima, pijana mladost pokazuje svu svoju raskoš”- požalili su se OGportalu  stanovnici Nove ceste.

Navode da nakon “fajrunta u kafiću” (a i za vrijeme dok parti traje u već spomenutoj satnici), kada mladi puni alkohola i tko zna čega još kreću prema gradu, relacija raskršće Prapuće – Plodine prema mostu, vide i dožive svega i svačega.

 

Nerijetko vrše nuždu, povraćaju po okućnicama, vrtovima i ulazima u kuće. Tu i tamo boca Coca Cole im završi na fasadi,  a kad krenu kućama, ili u daljnji provod, sve rekvizite iz kojih su pili, kao što su  čaše i flaše, uzmu sa sobom i putem dok teturaju, vrište i psuju, bacaju u  kuće, vrtove, na kolnik i pločnik. Onda to nedjeljom ujutro mještani moraju mesti i prati da im ulica bude čista i bez stakla. Sa strahom onda  čekaju novu subotu i to sve ponavljaju.
Upravo ovih dana Hrvatski branitelj već u godinama, na štakama, onemoćao i pun ljutnje i gnjeva, vadi prozore i vrata koje je postavio pred nekoliko godina i stavlja nazad daske, fosne koje su tu nekad bile,  jer mu divljaci svaku subotu razbiju po jedno okno na vratima. Hrvatski branitelj je nemoćan zbog pijandura i drogeraša, čija je to odgovornost? Tko je tom kafiću dao dozvolu da može raditi do 00:02 sata  i maltrerirati sve stanare okolo? Bivšu samoposlugu, sad privatno vlasništvo, također su demolirali, kao i vrata postolara, a začudo nitko to od institucija ne primijeti. Baš čudno“- navode, među ostalim, naši čitatelji.

Dodaju da se policija  tu i tamo provoza Novom cestom, ali smatra da bi mogli i više, bar 4 sata subotom biti na toj lokaciji. Pitaju se do kad će biti ovako, a strahuju  od dolaska toplijeg vremena i  ljepših noći.

Svi smo bili mladi, pomalo luckasti, ali da ideš van iz birtije sa čašom-flašom u ruci, to ispiješ do kraja i baciš gdje ti se svidi, e to nismo nikad radili. Daj Bože da svi ugostitelji milijune zarade, ali  neka to ne bude preko naših leđa. Istina, vlasnik kafića nije odgovoran za ono što se događa izvan kafića, ali od tud sve kreće, zato su odgovorne institucije koje to već godinama ne žele primijetiti“- navode ogorčeni čitatelji.
Poslali su nam i nekoliko fotografija, koje svjedoče kako se naša mladost ponaša.

Hoće li i sutra biti tako?