Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović čestitao Uskrs: ‘Svatko od nas može činiti više i bolje za dobrobit hrvatskog društva‘

Bili vjernici ili ne, ljudima trebaju nada i ohrabrenje da svima može biti bolje i da će svjetlo nadjačati tamu – kaže predsjednik RH.

  • Uskrs je blagdan koji se smatra temeljem kršćanstva jer slavi pobjedu života i novi početak, a u suštini slavi pobjedu ljudskosti. Zbog toga je u cijelom kršćanskom svijetu prihvaćen kao najveći blagdan, a to njegovo suštinsko značenje slavi se ne samo među vjernicima nego i kao najveća svjetovna vrijednost – stoji na početku uskrsne čestitke predsjednika Republike Zorana Milanovića.

U nastavku čestitke, predsjednik države koji je od 15. ožujka i SDP-ov kandidat za premijera, poziva sve građane (dakle, i birače) da uskrsne blagdane iskoriste za “preispitivanje svega što činimo jer svatko od nas može činiti više i bolje za dobrobit hrvatskog društva” jer, kaže, i vjernicima i nevjernicima “trebaju nada i ohrabrenje da svima može biti bolje i da će svjetlo nadjačati tamu”.

  • U današnjem svijetu koji se dramatično mijenja, pri čemu u tim mijenama često na vidjelo izlazi baš nedostatak ljudskosti, isticati i slaviti vrijednosti Uskrsa potrebno je u svakom društvu koje želi mir, sigurnost i toleranciju među ljudima i narodima. Bez ljudskosti, dobrote u čovjeku i ljubavi prema drugima lako se uruše sva postignuća suvremenog društva za koja smo olako mislili da su neuništivi temelji budućnosti. Kako ljudima u nemirnom svijetu oko nas, tako i hrvatskim ljudima, bili vjernici ili ne, trebaju nada i ohrabrenje da svima može biti bolje i da će svjetlo nadjačati tamu. Uvjeren kako će vrijednosti ljudskosti u konačnici pobijediti, moja je želja da već predstojeći uskršnji blagdan bude početak preispitivanja svega što činimo jer svatko od nas može činiti više i bolje za dobrobit hrvatskog društva. Svima u našoj Domovini kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vam dani uskršnjeg blagdana budu ispunjeni mirom i radošću, provedite ih u okruženju obitelji i prijatelja – stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika Republike Zorana Milanovića. (M.Špoljar, jutarnji.hr)