Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović potpisao ugovor za četvrti projekt Zaželi

U veljači je u gradsku upravu stigla obavijest da je projekt Zaželi uspješno prošao administrativnu provjeru te je ušao u drugu fazu provjere u kojoj se ocjenjuje kvaliteta projekta. I tu fazu je uspješno prošao pa je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović danas u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisao ugovor za provedbu projekta kojim će Gradu Ogulinu biti odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1,4 milijuna eura. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, konkretno iz Europskog socijalnog fonda iz programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“.

Ovo je četvrti po redu projekt Zaželi u Hrvatskoj i treći kojeg je prijavio Grad Ogulin.

Projektom je planirano zapošljavanje 30 osoba koje će pružati pomoć za najmanje 180 starijih i nemoćnih, naših potrebitih građana. Organizirat će im prehranu, obavljati kućanske poslove, pružati pomoć pri održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba.

Ukupno trajanje projekta je tri (3) godine ili 36 mjeseci, od čega se 32 mjeseca odnosi na samu uslugu korisnicima, a ostatak na pripremne i završne administrativne poslove na projektu.