Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grmoja pozvao na sučeljavanje stranačkih lidera i premijerskih kandidata

Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja u četvrtak je pozvao na sučeljavanje stranačkih lidera i premijerskih kandidata, kako bi se u predizbornoj kampanji moglo čuti što stranke nude u svojim programima.

Na konferenciji za novinare Grmoja je ocijenio kako je sve što slušamo u ovoj kampanji međusobno vrijeđanje premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića i da se ne može čuti što stranke zapravo nude u programima.

Zato ih pozivam na sučeljavanje, i nadam se da će privatne televizije i javna televizija organizirati sučeljavanje stranačkih lidera i premijerskih kandidata, kazao je Grmoja.

Grmoja ističe kako Hrvatska ima najveću inflaciju u eurozoni, a iako se premijer Plenković hvali rastom plaća i mirovina, smatra kako ih je inflacija odavno “pojela”.
Upozorava kako Industrijska proizvodnja pada za sedam posto na godišnjoj razini, te da su to “pokazatelji koji ne idu u korist ovoj Vladi”.

Ako je sve tako kao što govori Plenković, zašto izbjegava sučeljavanje. Ako svi ti pokazatelji idu njemu u korist, ako se u Hrvatskoj uistinu dobro živi, ako nema inflacije, ako ljudi mogu živjeti od svojih plaća i mirovina, čega se onda boji, i zašto ne dođe na sučeljavanje, zapitao je Grmoja.

Plenković se krije iza MIlanovića, ali iza Milanovića se krije i 2,10 metara visoki Peđa Grbin, a ja mu poručujem da se s tom visinom iza Milanovića ne može sakriti pozivam ih da dođu na sučeljavanje, pa ćemo sučeliti programe, poručio je Grmoja.

Smatra kako “oni koji su nas doveli u ovu situaciju, ne mogu nas iz nje izbaviti” te da Most stoga predlaže ukidanje poreza na mirovine, indeksiranje mirovina sukladno inflaciji te smanjenje poreza na dohodak na 15 posto, kako bi građanima rasle plaće.

Nositelj koalicijske liste Mosta i Hrvatskih suverenista u 4. izbornoj jedinici Josip Skočibušić tvrdi kako se predizbornoj kampanji najviše ističu dvije politike, jedna tzv. “desna” politika, koja nije domoljubna i suverenistička i druga tzv. “lijeva politika”. (tportal)