Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

MOST i Nikola Grmoja neće “kupiti” karlovačku maglu koju prodaju Plenković i njegovi ministri

Kandidati s Mostove liste u VII. izbornoj jedinici predvođeni nositeljem Zvonimirom Troskotom poručili su da neće “kupiti maglu” koju prodaje Plenković sa svojim ministrima, a ne planiraju se nikome niti dodvoravati.

Kazao je tako između ostalog, kandidat MOST-a za premijera, Nikola Grmoja.
– Karlovačku maglu Vlada Andreja Plenkovića, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i karlovački HDZ prodaju hrvatskim građanima, ali im građani poručuju da tu maglu neće kupiti, da je odbacuju i da žele suverenističku politiku koja vodi računa isključivo o potrebama hrvatskih građana, onu koja štiti hrvatski identitet, hrvatski jezik i hrvatske vrijednosti. Jedina autentična hrvatska suverenistička opcija na ovim izborima je Most. Maglu nećemo i nećete nam je prodavati, posebno kada su u pitanju sigurnost hrvatskih građana, naših žena i naše djece.

Dodao je kako dodvoravanje nikome ne dolaze u obzir, kao i da treba propitati djelovanje udruga koje su napadale policiju zbog zaštite granice jer je djelovanje takvih organizacija protuzakonito i protuustavno, uključujući i stranku Možemo!

– Most ima nultu stopu tolerancije na ilegalne migracije iz jednostavnog razloga što se njima krše zakoni, ugrožava državna granica, sigurnost građana. Ne znamo tko su ljudi koji ilegalno žele ući na teritorij Republike Hrvatske. Samo lani je u osam mjeseci bilo 60.000 zahtjeva za azil. Dakle, radi se o onima koji dođu u prvu zemlju unutar Šengenskog prostora, zemlju primateljicu, i zatraže azil. Svi oni padaju nama na teret.Od posebne važnosti, istaknuo je Grmoja, pitanje slanje vojske na granicu biti će ključno u pregovorima s ostalim političkim strankama nakon izbora.

Zvonimir Troskot, koji je i prije isticao koliko mu je važna VII. izborna jedinica te koliko brige treba uložiti u istu, kazao je da se umirovljenike može štititi i iz lokalnih proračuna koji se mogu puniti prihodima iz energetskog sektora.

– Nije samo cilj da zaštitimo umirovljenike, već da nam i mladi ne odlaze. Ne ulaže se u pogranična područja, a to je upravo prepoznala Slovenija, a Hrvatska propustila. Zašto ne bi zaštitili naše ljude da ovdje ostanu živjeti. Ovo je stvarno kraj koji je zaboravljen od vladajućih, što je čudno jer je ovdje već godinama HDZ na vlasti. Ovo je ogroman propust vladajućih, a naš veliki potencijal, zaključio je Troskot. (radio-mreznica)