Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dalibor Matanić priznao da se na neprimjeren način ponašao prema kolegicama

Redatelj Dalibor Matanić sinoć je u Facebook-statusu priznao da se na neprimjeren način ponašao prema kolegicama, zbog čega je izgubio unosne poslove, te je poručio kako se kaje za svoje postupke. Vijest je odjeknula društvenim mrežama, a zatim i medijskim prostorom.

– Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode, napisao je među ostalim Matanić.

– Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga, dodaje.

– Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao, zaključio je Matanić. (hrt)