Aktualno OG sada Ogulin

Sredstva kapitalnih ulaganja SNV-a u Ogulin, Plaški i Saborsko

U prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu  dodijeljeno je 59 ugovora za kapitalna ulaganja sa općinama, manjinskim vijećima i udrugama. Ugovore su uručili predsjednik SNV-a Milorad Pupovac i zamjenik predsjednika Boris Milošević.
Sredstvima kapitalnih ulaganja po ovom natječaju bit će financirani projekti po jedinicama lokalne samouprave u vrijednosti 1.126.000 eura. Projekti su za poboljšanje društvene i socijalne infrastrukture na područjima naseljenim srpskom nacionalnom manjinom a financirani su sredstvima Ureda za prava nacionalnih manjina.
Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina prijavilo je projekt obnove fasade područne škole u Ponikvama, te je odobren cjelokupan zatraženi iznos od 5.000 eura. Ovim ulaganjem u potpunosti je završena obnova društvenih prostorija u Ponikvama. Ugovor je preuzeo predsjednik Županijskog VSNM-a Neven Ivošević.
Načelniku općine Saborsko Marko Bićaniću uručen je ugovor od 10.000 eura za uređenje parka i dječjeg igrališta u Ličkoj Jesenici. Vijeću srpske nacionalne manjine općine Plaški odobreno je 20.000 eura za uređenje prostorija VSNM općine Plaški, no ugovor će biti uručen naknadno.
Na području grada Ogulina u protekla dva natječaja odobreno je ukupno preko 200.000 eura za kupnju, uređenje i opremanje Srpskog kulturnog centra, koji je trenutno u fazi završetka projektne dokumentacije i skorog početka obnove. Završetkom ovog projekta Ogulin će dobiti još jedan reprezentativni objekt, na korist svih stanovnika.