Aktualno OG sada Ogulin

Na Kleku postavljen brojač posjetitelja

Na OGportalu već smo pisali da će u subotu, 13. travnja, zajedničkim usponom na Klek biti obilježena 150. obljetnica planinarstva u Hrvatskoj. Jedna je to središnjih akcija obilježavanja ove značajne obljetnice, koju zajedničkim snagama organiziraju Hrvatski planinarski savez i HPD Klek Ogulin.

Klek je i inače pravi mamac za izletnike i planinare, koji stižu iz raznih krajeva Hrvatske kako bi uživali u usponu, prekrasnoj prirodi i pogledu s vrha Kleka koji puca sve od Zagreba, kada to vremenske prilike dopuštaju.

U današnjoj emisiji Oči u oči, emitiranoj u programu Radio Ogulina, gostovao je predsjednik HPD-a Klek Zdenko Trninić. Između ostalog, slušateljima je otkrio sve detalje programa koji će se odvijati u iduću subotu na Bjelskom i na Kleku, a osvrnuo se i na tijek priprema. Tako je rekao da vlada veliki interes za najavljeni zajednički uspon. Na dnevnoj bazi primaju upite planinara vezane uz mogućnost smještaja i noćenja u našem gradu, pa vjerujemo da će slijedeći vikend većina smještajnih kapaciteta na našem području biti popunjena.

Rekao je i kako se do sada kod ovako velikih okupljanja na Kleku, poput tradicionalnog dočeka Planinarske nove godine, radila procjena broja okupljenih. Međutim, od sada ćemo znati točno u broj koliko se planinara i izletnika u određenom trenutku okupilo.

Naime, Zdenko Trninić je, gostujući u emisiji, otkrio da je HDP Klek kupio i u neposrednoj blizini Planinarskog doma na Kleku nedavno postavio brojač posjetitelja, koji je u funkciji gotovo mjesec dana. Prvi pravi veliki test brojač će imati, dakle, u subotu, 13. travnja. Ono što brojač ipak neće moći u subotu registrirati, bit će, sigurni smo, odlična atmosfera i uživancija u dobrom društvu i prirodnim ljepotama. Samo da posluži lijepo vrijeme.