Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Objavljene zarade članova HDZ-a u Nadzornom odboru Podravke

Članovi Nadzornog odbora Podravke primaju visoke mjesečne naknade za svoj rad, bez obzira jesu li se sastajali tog mjeseca ili nisu.

NO Podravke ima devetero članova, a imaju pravo na mjesečnu naknadu od dvije prosječne bruto plaće isplaćene u Podravka grupi u Hrvatskoj. Predsjedniku NO-a naknada se uvećava za 50 posto, a njegovu zamjeniku za 30 posto.
Tako je šef NO-a Podravke Damir Grbavac, inače umirovljenik, lani u prosjeku primao oko 3700 eura bruto naknade. Nadzorni odbor održao je prošle godine ukupno 11 sjednica, što znači da je Grbavac tu naknadu primio i u mjesecu kad ništa nije radio.

Buriloviću 3200 eura
Odlično su prošli i članovi HDZ-a koji u NO-u Podravke zastupaju državu. Tako je zamjenik šefa NO-a Luka Burilović, inače čelnik HGK-a, mjesečno dobivao 3200 eura. Upravitelj Hrvatskih šuma u Koprivnici i čelnik Županijske skupštine Damir Felak (HDZ) primao je 2500 eura.

Istu mjesečnu bruto naknadu ostvarivao je i HDZ-ov donedavni šef županijskog HGK-a u Koprivnici Krunoslav Vitelj, ali i predstavnica radnika u NO-u, Podravkina sindikalistica Ksenija Horvat. Oboje je, dakle, primalo 2500 eura.
Istu naknadu ostvarivali su i članovi NO-a koji tamo predstavljaju mirovinske fondove: Damir Čukman, Ante Jelčić, Petar Miladin i Darko Prpić. Pravo na naknadu je imala i čelnica Revizijskog odbora Ivana Matovina koja je u prosjeku dobivala oko 1200 eura bruto mjesečno. (danica.hr)