Aktualno OG sada Ogulin

Parkiralište za metle

Zahvaljujući članicama ogulinske Udruge žena, a uz potporu Grada Ogulina, od sada u samom središtu našeg grada, točnije na Trgu hrvatskih rodoljuba, ali i na vidikovcu Golubinac te na samom Kleku, možete pronaći i parkirati vašu metlu. Naime, dio je to sadržaja i zanimljivosti koji će dočekati brojne planinare i izletnike koji će, povodom obilježavanja velike 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj, ove subote stići u naš grad i uživati u slavljeničkom usponu na Klek. Osim toga na putu prema Kleku i na njegovom samom vrhu postavljene su i 4 jumbo metle, a radi se zapravo o točkama, odnosno punktovima, za fotografiranje.

Naime, poznato je da se uz naš kraj vežu razne legende, a jedna od svakako najpoznatijih glasi da se za vrijeme olujnih noći, oko ponoći, iz cijelog svijeta na Kleku sakupljaju vještice, vile, vilenjaci, a njihovo kolo i vrisak dopiru čak do Ogulina. Glavno “prijevozno sredstvo” klečkih vještica je metla.

Stoga se među članicama ogulinske Udruge žena, točnije na prijedlog njihovih članica Blanke Poljak Franjković i Mihaele Brozović, rodila ova zanimljiva ideja.

“Od ideje do realizacije proteklo je više od 2 mjeseca, a sve smo držali daleko od očiju javnosti” – otkrila je gostujući u programu Radio Ogulina predsjednica Udruge Irena Vujasin.

Prema njenim riječima, za prikupljanje materijala i izradu metli bile su zadužene vrijedne članice Udruge žena Ogulin. Za izradu parkinga za metele bio je zadužen stolarski obrt Majetić, Grad Ogulin je sufinancirao nabavku dijela materijala, a pomoć u postavljanju metli i njihovih parkirališta su pružili članovi ogulinskog HPD-a Klek i ogulinske Stanice HGSS-a.

Nadamo se da metle neće dobiti noge, te da će na fotografijama brojnih Ogulinaca i ostalih posjetitelja našeg grada i Kleka svoje mjesto pronaći i metle i njihova simpatična parkirališta.