Aktualno OG sada Ogulin

Preko 1000 planinara očekuje se u ovu subotu na Kleku

Prema procjeni članova HGSS Stanice Ogulin, preko 1000 planinara očekuje se u ovu subotu na Kleku, povodom obilježavanja 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj. Podsjećamo, organizatori proslave i zajedničkog uspona na Klek su Hrvatski planinarski savez i članovi ogulinskog HPD-a Klek. Osiguranje i potporu ovom događanju pružit će ogulinski HGSS-ovci, a u pomoć će im stići i njihove kolege iz Stanica Zagreb, Samobor, Karlovac, Delnice i Gospić.

U planu je i pokazna vježba spašavanja sa stijene, a, ako uvjeti budu povoljni, u vježbu e biti uključen i helikopter. Staza prema vrhu Kleka bit će zatvorena nešto prije početka vježbe, a nakon vježbe će se ponovo otvoriti. Iznimno je bitno da vršni dio Kleka bude prazan prilikom izvođenja vježbe helikopterskog spašavanja.” – poručili su članovi ogulinske Stanice HGSS-a. Početak pokazne vježbe, koja će se odvijati u stijeni Pokleka, zakazan je za 11 sati i 30 minuta.

U svojoj objavi na društvenim mrežama svima onima koji će u subotu sudjelovati u zajedničkom usponu na Klek, gorski spašavatelji su napisali i nekoliko smjernica. Između ostalog, sve planinare i izletnike pozvali su da se pridržavanju njihovih uputa i naredbi, jer, kako navode, sve što čine, čine radi naše sigurnosti. Napomenuli su i da će radi sigurnosti, neke staze biti zatvorene, kao i ferata.

Sve preporuke i smjernice pripadnika ogulinske Stanice HGSS-a možete pročitati na njihovoj Facebook stranici. Kako smo neslužbeno saznali, na Kleku bi se mogli pojaviti i premijer Plenković i predsjednik Milanović.