PROMO 3

DOSTA JE! Izađite na izbore 17.4. – Donesimo Hrvatskoj promjene

Na predstojećim parlamentarnim izborima na listi Rijeke pravde dolaze, na 4. mjestu, nalazi se SDP-ov gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović. U razgovoru s njim pokušali smo doznati njegove planove nakon što postane saborski zastupnik.

Zašto ste se odlučili kandidirati na parlamentarnim izborima?

Pozicija saborskog zastupnika svakako pruža nove mogućnosti političkog djelovanja koje prije svega nedostaju gradu Ogulinu za što bolji, brži i kvalitetniji razvoj. Kad postanem saborski zastupnik zastupat ću interese cijele izborne jedinice, ali svakako, fokus će mi biti grad Ogulin i naša okolica, jer uvjeti i troškovi života na brdsko planinskom području u datim klimatološkim uvjetima zasigurno su skuplji i zahtjevniji od ostalih krajeva u RH. Stoga ću se kao saborski zastupnik boriti za izmjene Zakona o brdsko-planinskim područjima, kako bi, prije svega, našim sugrađanima smanjili troškove života. Pozicija saborskog zastupnika omogućava da kvalitetnije artikuliram i iznesem problematiku naših građana, a svakako i probleme jedinice lokalne samouprave, te lokalne zajednice koju sam u posljednjih 7 godina jako dobro upoznao. Ovo nije samo prilika za mene kao osobu ili pojedinca, već velika prilika za grad Ogulin.

 

Koji su vaši najveći uspjesi od kako ste gradonačelnik Ogulina?

Smatram da su tri najveća uspjeha povećanje proračuna čak 300 posto, sa 5,5 milijuna na 17,6 milijuna eura, povećanje zaposlenosti za 13%, a na području grada trenutno se provode investicije vrijedne oko 300 milijuna eura i to je najveći investicijski ciklus u novijoj hrvatskoj povijesti! Svakako velika apsorpcija sredstava iz EU fondova, tako da smo samo u prva tri mjeseca ove godine potpisali ugovore vrijedne 7 milijuna eura.

Što možete poručiti svojim sugrađanima- kako ćete raditi za boljitak Ogulina, kao saborski zastupnik? Izjavili ste i da ostavku na mjesto gradonačelnika nećete dati – kako ćete obnašati obje funkcije?

Grad Ogulin je moj prioritet i moja ljubav zbog koje sam i ušao u politiku. Puno sam razgovarao i savjetovao se sa kolegama gradonačelnicima koji na isti način obavljaju dvije funkcije. Nova organizacija rada gradske uprave već je pripremljena i kad postanem saborski zastupnik ubrzo će biti i primijenjena i sve će funkcionirati, naravno, uz veliku potporu saborskog zastupnika koja zasigurno otvara nove mogućnosti.

Na koji je način država do sada pomagala, ili odmagala Ogulinu? Imate konkretnih primjera?

Najeklatantniji primjer je dodjela zemljišta za proširenje poduzetničke zone. Već šest godina država i županija nas „reketare“ te nam ne žele dodijeliti zemljište za koje smo imali investitora, a pored toga cijenu koju mora platiti Grad Ogulin procijenili su višestruko više, na teret grada. Ja bih to nazvao čistom opstrukcijom i upravo protiv takvih stvari borit ću se kao saborski zastupnik.

Kako gledate na razvoj Karlovačke županije, u odnosu na ostale?

Karlovačka županija je oduvijek po razvijenosti u donjem dijelu ljestvice razvijenosti hrvatskih županija i županija svakako zaslužuje kvalitetne zastupnike, a ne spavače i poslušnike kao dosadašnje zastupnice. Županija je potentna i postoje resursi, ali je potrebna žešća potpora države.

Izjavili ste u Karlovcu da ste radili, a niste krali. Zna li se, po Vama, tko je krao?

Da, u pravu ste, ja sam radio i to se svakako vidi iz rezultata, a tko je krao mislim da smo o tome jako puno slušali i gledali u medijima. Trideset smijenjenih ministara zbog korupcije, pa ako hoćete sjetit ću da se u našoj županiji čak i željezo sa gradilišta kralo. Podsjetimo se i ogulinske tvrtke Vodovod i kanalizacija, ali i Pučkog otvorenog učilišta, sve u režiji HDZ-a. Mislim da je tu sve jasno.

 

Imate li već sada neke ideje i prijedloge zakonskih izmjena, na kojem se području prepoznajete kao najbolji?

Spomenuo sam već Zakon o brdsko-planinskim područjima kako bi naše građane rasteretili određenih troškova i povećali im prihode, Zakon o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave kako bi gradovima omogućili veće prihode radi bržeg i kvalitetnijeg razvoja. Potrebno je mijenjati čitav niz zakona kako bi prije svega rasteretili naše građane te im povećali prihode, a pogotovo naše umirovljenike koji su najugroženija skupina, jer udio prosječne mirovine u prosječnoj plaći konstantno pada u mandatu ove vlade i danas iznosi oko 45%, što je nedostatno za normalan život.

Što mislite – tko će formirati novu Vladu RH?

Poštujem preporuku Ustavnog suda da se neka imena ne smiju spominjati.

Poruka biračima

Osam godina korupcije, nepotizma, lopovluka, laži, krađe-DOSTA JE.
Izađite na izbore 17.4. Donesimo Hrvatskoj promjene.

(sponzorirani sadržaj)