Aktualno Sport

Tar – utrke u kronometar vožnjama za PH

Dvjema utrkama “Nagrada Tar-Vabriga” u Taru započela je ovogodišnja sezona u kronometar vožnjama. AKOK “Skok Racing 1993” u suradnji s “AK Poreč Motorsportom” i ove su sezone u dva dana na karting stazi u Taru priredili dvije utrke koje se zasebno boduju za nacionalno prvenstvo. U obje utrke nastupilo je preko 90 vozača, među njima i članovi Auto kluba Klek, koji su postigli vrlo dobre rezultate.
Pored bodovanja Prvenstva Republike Hrvatske, voziti će se i za bodove Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a, Prvenstva Auto i karting saveza Istre, te pozivno i tradicijsko Prvenstvo Istarske rivijere.

Prvog dana, u subotu na utrci 24. Nagrada Tar-Vabriga za prvenstvo Hrvatske u kronometar vožnjama, članovi AK Klek postigli su sljedeće rezultate:
-u klasi 1 Goran Škaljac osvojio je 3. mjesto, Matea Bertović 6. mjesto i Marijan Brletić 11. mjesto
-Klasa 2: Eric Stipetić 2. mjesto, Marijan Grgurić 3. mjesto, Borna Blažević 12. Mjesto,
-Klasa 5: Erika Marija Kušić 4. mjesto, ujedno ima 2. mjesto u juniorima i 2. mjesto među vozačicama, te 8.mjesto u ukupnom poretku, Renato Turković – odustao zbog kvara
-Klasa 6: Robert Pleše- odustao zbog kvara
-Klasa 8: Vedran Pasek 2. mjesto

Drugog dana, u nedjelju, vozila se utrka 25.nagrada Tar-Vabriga PH kronometar. Članovi AK Klek postigli su još bolje rezultate:
-Klasa 1: Goran Škaljac 1.mjesto, Marijan Brletić 6.mjesto, Matea Bertović 7.mjesto
-Klasa 2: Marijan Grgurić 3.mjesto, Eric Stipetić 4.mjesto i Borna Blažević 13.mjesto
-Klasa 5: Erika Marija Kušić 5.mjesto, 2.mjesto među vozačicama i juniorima te u ukupnom poretku odlično 7 mjesto (od 75 natjecatelja)
-Klasa 6: Robert Pleše 5.mjesto
-Klasa 8: Vedran Pasek 3.mjesto
Auto klub Klek bio je također odličan u poretku klubova, osvojio je 3.mjesto. Iduće utrke vozit će se za 2 tjedna u Poreču.
Na ovim utrkama nastupio je i član novoosnovanog Auto kluba Og-racing Kristijan Marinić, koji je osvojio 12.mjesto u ukupnom poretku i 3.mjesto u klasi 6 u obje utrke. (foto:AK Klek)