Aktualno Sport

Nedeljko Popović osvojio broncu

Član USKA-e i Sportskog društva slijepih Karlovac, Ogulinac Nedeljko Popović, osvojio je broncu na 32. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe. Nedeljko Popović jedan je od najaktivnijih članova Udruge slijepih USKA osim što se natječe u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe u kategoriji B3 muškarci bavi se i glumom, slikarstvom, planinarenjem te amaterskom radiogoniometrija (ARG) radi se o sportsko tehničkoj disciplini, u kojoj pomoću tehničkih pomagala (radio-prijemnika, karte i kompasa) treba u što kraćem vremenu pronaći zadani broj odašiljača skrivenih u prirodi.

Ovo je druga godina zaredom da se sa Pojedinačnog državnog prvenstva vraća s medaljom, a u Sportskom društvu slijepih Karlovac kuglanje trenira već četvrtu godinu zaredom. Njegov trener Milorad Lončar inače dugogodišnji volonter USKA-e i Sportskog Društva Slijepih Karlovac istaknuo je kako predstoje pripreme za predstojeću sezonu jer se klub natječe u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih te je u planu na sljedećem prvenstvu podići ljestvicu te upornim trudom i radom pokušati doći i do zlatne medalje. Uz Nedeljka Popovića natjecala se i naša najdugovječnija kuglačica među populacijom žena s oštećenjem vida Ana Čunović, ponosna dugoreščanka, članica Udruge slijepih USKA-e i predsjednica Sportskog društva slijepih Karlovac koja će uskoro navršiti sedamdeset godina i koja sada već četrdeset sedam godina kugla za osobe s oštećenjem vida te je 32. Pojedinačno prvenstvu Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe u kategoriji B2 žene, završila na četvrtom mjestu.

 

Ovi sjajni rezultati sinergija su timskog rada, treniranja na kuglani Doma OSRH Zrinski te asistencije i potpore Udruge slijepih USKA koja pruža kompletnu operativnu, tehničku i moralnu podršku Sportskom društvu slijepih Karlovac. Sportsko društvo slijepih Karlovac zahvaljuje na podršci Zajednici Športova Karlovačke Županije te Karlovačkoj Športskoj Zajednici koja financira rad i djelovanje kluba, odlaske na treninge i natjecanja kao i domaćinstva kola lige u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe istaknula je predsjednica Sportskog Društva Slijepih Karlovac, Ana Čunović.