Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

GONG objavio skandaloznu snimku: poznati HDZ-ovac Dubravko Šimenc rukuje glasačkom kutijom i daje upute odboru

Hrvatska danas bira zastupnike 11. saziva Hrvatskog sabora. U 7 sati otvoreno je se više od 6 500 biračkih mjesta na kojima će se moći glasovati do 19 sati do kada je na snazi i dvodnevna izborna šutnja.
Tu su šutnju dosad prekršili i tehnički premijer Andrej Plenković, i predsjednik Zoran Milanović. No, GONG upozorava na još jedno, potencijalno znatno teže kršenje izbornih propisa.

Šimenc rukuje izbornim materijalom
Na Facebooku je GONG objavio snimku koju je primio od građana, nastalu na biračkom mjestu. Na njoj se vidi bivšeg vaterpolista Dubravka Šimenca, poznatog člana HDZ-a. Čini se da Šimenc daje upute članovima biračkog odobra, a vidljivo je i kako rukuje kutijom u koju se ubacuju glasovi.

Snimku je moguće vidjeti na Facebook profilu GONG.a.
“Prema javno dostupnim podacima, Šimenc nije član biračkog odbora niti izbornog povjerenstva, ali sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama aktivno sudjeluje u HDZ-ovoj kampanji.

Izborni materijal smiju dirati isključivo članovi i članice biračkog odbora. Gong je taj slučaj, koji se dogodio na biračkom mjestu u centru Zagreba, na Šalati, prijavio Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Zagreba”, navodi GONG uz objavu. (telegram.hr)