Aktualno OG sada Ogulin

Anđelka Salopek, Dalibor Domitrović i Iva Kučinić Radošević o izbornim rezultatima

Tijekom dana svoje viđenje izbora, izbornih rezultata i onog što slijedi, u programu Radio Ogulina dali su i ogulinski politički predstavnici.

Predsjednica ogulinskog HDZ-a Anđelka Salopek među ostalim je rekla:

Premijer Andrej Plenković je jučer kasno dao izjavu i da, uistinu zadovoljni ovim rezultatom, naravno, priželjkivali smo možda malo više, možda 62 mandata, ali plan je bio takav da ćemo morati s nekim pregovarati da bi dosegli onih 76 mandata koji su potrebni. No HDZ je pobjednik i evo možda će se već i danas ili kroz nekoliko dana pristupiti pregovorima te ćemo uskoro svi mi znati s kim ćemo i na koji način dobiti tih 76 mandata. Nisam sinoć bila u središnjici stranke u Zagrebu iako sam dobila poziv, smatrala sam da trebam ostati sa svojim ljudima u Ogulinu.

Što se tiče rezultata liste broj sedam, mogu reći da 41,30% glasova pa u tom dijelu gledajući i preferencijalne glasove koje sam dobila (1465 glasova) smatram izvrsnim rezultatom. Zadovoljna sam  i rezultatima na području Ogulina i svima bih zahvalila, eto i to pokazuje da se rad i trud uvijek isplate.
Smatram da su ovi rezultati u Hrvatskoj i pobjeda HDZ na području Ogulin veliki vjetar u leđa i uvertira za lokalne izbore 2025. godine.
Da li idem u Sabor? Još ćemo malo sačekati, kroz nekoliko dana sve će se znati. Čestitala bih Daliboru Domitroviću ulazak u Sabor i vjerujem da će dobro zastupati sve građane Lijepe naše.
Ovi izbori su pokazali da je HDZ poplavila u Ogulinu i nadam se da ćemo s jednakim takvim rezultatima nastaviti taj trend pobjede i da ćemo uspjeti i 2025. godine.

 

Ovako sve vidi Dalibor Domitrović, predsjednik gradske i županijske organizacije SDP-a.  O rezultatima izbora  je rekao:

Zahvaljujem sugrađankama i sugrađanima koji su prije svega izišli na izbore jer mi je drago da je tolika izlaznost. Sa svojim rezultatom sam zadovoljan, obnašat ću dvije funkcije kao što sam već rekao, i saborskog zastupnika i gradonačelnika, neće biti lako jer je to još jedna dodatna obaveza, ali isto tako vjerujem da će to otvoriti i nova vrata, nove mogućnosti, ne za mene nego za Ogulin.

Generalno, očekivao sam drugačiji rezultat, 42 mandata mislim da nisu dobar rezultat, nije loš ali mogao je biti bolji. Iznenađen sam sa rezultatom HDZ-a jer 61 mandat nakon toliko godina krađe, lopovluka i načina rada na koji HDZ vlada, uzurpiranja institucija… da naši građani ponovno glasaju za takvu opciju, to me možda malo razočaralo. Ali to je volja naših građana i to svakako moramo poštivati i nastavljamo dalje. Kakve će situacija biti dalje, sa slaganjem Vlade, prvenstveno većine u Saboru, vidjet ćemo kroz idućih par dana, tu je sve nekako na granicama, jer cijela ona oporba koja je i u kampanji ali i cijelo vrijeme protekle tri četiri godine mandata HDZ-a govorila da ne želi s HDZ-om, da ih želi srušiti, ima više mandata nego HDZ. E, sada, da li će žetončića biti, a na žalost uvijek ih imamo, vidjet ćemo kako će se to odvijati.

Moja osobna želja je samo da ne idemo u nove izbore, da ne gubimo vrijeme i trošimo novac.
Rekao bih da je rezultat u Ogulinu odličan jer SDP u Ogulinu na parlamentarnim izborima nije nikad bio relativni pobjednik, i ta je razlika u glasovima prije bila 1500 -2000 glasova u korist HDZ-a. Za zadnjih parlamentarnih izbora 2020. razlika je bila 1000 glasova, a na ovim izborima je bila 500. Dakle, jačamo svoju poziciju u gradu, a parlamentarni u odnosu na lokalne izbore ili euroizbore su jedan sasvim drugačiji tip izbora. Zato sam ja sa tim rezultatom u potpunosti zadovoljan. Zadovoljan sam i brojem preferencijalnih glasova i hvala svima koji su zaokružili moje ime.

 

Iva Kučinić Radošević, članica Domovinskog pokreta, kratko je telefonom prokomentirala izbore:

U ovom trenutku mogu reći da sam zadovoljna sa izbornim rezultatima  Domovinskog pokreta, i na razini države i na razini Ogulina.
Što se tiče pokušaja formiranja većinske vlade i eventualnih razgovora i pregovora vezanih uz Domovinski pokret Iva Kučinić Radošević kaže da je sinoć bila u stožeru Domovinskog pokreta  u Zagrebu ali za sada nema nikakve konkretne informacije, a danas je od 7 sati ujutro na poslu pa nije mogla tijekom prijepodne pratiti daljnji razvoj situacije.