Aktualno OG sada Ogulin

U Ivaninoj kući bajke predstavljeno novo izdanje “Priča iz davnine”

I u Ivaninoj kući bajke u četvrtak se, cjelodnevnim programom, slavila 150. obljetnica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Program je bio satkan od niza radionica i izvedbi pripovijedanja bajki. Večernji sati bili su rezervirani za predstavljanje najnovijeg izdanja Ivaninih “Priča iz davnine”, u nakladi ogulinskog Ogranka Matice Hrvatske.

O ovom vrijednom izdanju govorili su, u ime izdavača, predsjednik ogulinskog Ogranka Matice hrvatske Hrvoje Magdić, te gošće s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, profesorica Cvijeta Pavlović i Biljana Vidiček.

Hrvoje Magdić je, progovorivši o njihovom najnovijem izdanju “Priča iz davnine” i njegovim posebnostima, zahvalio svima onima koji su dali svoj doprinos u njegovom nastanku. Posebno se zahvalio profesoricama Blaženki Kurelac i Moniki Juričić, te gradonačelniku Daliboru Domitroviću, obzirom da je nastanak ovog izdanja financijskim sredstvima podržao Grad Ogulin.

Riječ je potom prepustio uvaženim gošćama Cvijeti Pavlović i Biljani Vidiček koje su još jednom ukazale na značaj stvaralaštva Ivane Brlić – Mažuranić diljem svijeta.

Posljednji se okupljenima obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović. On je pohvalio rad izdavača, između ostalog, naglasivši da doista trebamo biti ponosni na Ivaninu ostavštinu.

Inače, predstavljanju ovog vrijednog izdanja “Priča iz davnine” prethodilo je pripovijedanje bajke Šuma Striborova u izvedbi polaznika Škole pripovijedanja Ivanine kuće bajke: Nike Butković, Nikše Mrvoša, Zoe Marie Škiljan, Marije Francetić, Sabine Gvozdić i Žane Kirasić. Pripovijedanje je pratila uživo ilustrirajući motive iz spomenute bajke poznata ogulinska ilustratorica Ana Salopek. Nastanak ilustracije publika je paralelno pratila na velikom platnu.

Oba ova događaja izazvala su velik interes naših sugrađana, a mnogi od njih su iskoristili priliku da kupe najnovije izdanje “Priča iz davnine” po promotivnoj cijeni.