Aktualno OG sada Ogulin

Promocija jubilarnog 25. izdanja “Kolišća”

U prostorijama Vatrogasnog doma u Zagorju Ogulinskom sinoć je upriličeno predstavljanje 25. izdanja broja lista “Kolišće”. Radi se, podsjećamo, o godišnjaku kojeg uređuju i izdaju članovi KUD-a “Sveti Juraj” Zagorje Ogulinsko.

List donosi crtice iz života mještana Zagorja Ogulinskog i Župe sv. Jurja Zagorje. Svoje mjesto u njemu imaju i školska događanja, aktivnosti udruga koje djeluju na tom području, kao i priče iz života iseljenika.

Riječi dobrodošlice okupljenima uputio je predsjednik KUD-a “Sveti Juraj” Zagorje Zdravko Bertović. S prisutnima je podijelio svoja sjećanja na ideju o pokretanju lista „Kolišće”, a prisjetio se i kolega koji su činili njegov prvi uređivački odbor.

List „Kolišće” živi već punih 25 godina, a posljednjih godina u pripremu i izdavanje lista uključili smo i mlade članove našeg KUD-a. Plan nam je za 30 obljetnicu „uvezati” sva izdanja „Kolišća”, a naše mlade snage su dovoljno sposobne da ga pripreme i izdaju u digitalnom obliku. To će jako puno značiti našim iseljenicima, jer će im informacije iz njihovog rodnog kraja biti daleko dostupnije.”- istakao je, između ostalog Zdravko Bertović.

Prisutne je potom pozdravila glavna urednica lista Anita Puškarić, a nakon nje je članica KUD-a „Sv. Juraj” Zagorje Ogulinsko Adrijana Puškarić nazočne ukratko provela kroz sadržaj 25. izdanja „Kolišća”.

Od nazočnih gostiju, okupljenima se obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović. Za vrijednu ekipu okupljenu oko ovog lista, koja svoj posao odrađuje volonterski, imao je samo riječi hvale. Uputio im je dobre želje za nastavak rada i u narednom razdoblju.

Promocija jubilarnog 25. izdanja “Kolišća” okončana je prigodnim domjenkom i druženjem okupljenih.