Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump zadrijemao na vlastitom suđenju? Bidenovi ljudi likuju: ‘Tjedan iz noćne more uspavanog Dona‘

Bidenov izborni stožer ismijao je bivšeg predsjednika

Donald Trump nebrojeno je puta aktualnog američkog predsjednika Joe Bidena nazvao “pospanim Joeom”, time sugeriravši kako je 81-godišnji predsjednik preumoran ili “kognitivno oštećen” da bi služio u Ovalnom uredu. Sada su Trumpovi protivnici iznijeli slične tvrdnje o bivšem predsjedniku.

Ovotjedno drijemanje bivšeg predsjednika u sudnici tijekom suđenja u New Yorku – naime, više novinara i promatrača suđenja kazalo je da su vidjeli Trumpa kako drijema tijekom sva prva četiri dana suđenja – dalo je podstrek Bidenovoj kampanji da okrene narativ protiv Trumpa, piše Newsweek.

Sada tako stožer Bidena ismijava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nazvavši ga “uspavanim Donom” nakon izvještaja da je zaspao u više točaka tijekom suđenja za tajni novac u New Yorku ovog tjedna.

Trump se inače izjasnio nevinim po 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije povezane s prikrivanjem novca isplaćenog zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels tijekom njegove predsjedničke kampanje 2016.

U priopćenju za javnost pod naslovom “Presuda je stigla: pospani Don ima tjedan iz noćne more”, Bidenov izborni stožer ismijao je bivšeg predsjednika.

Glasnogovornik Biden-Harrisove kampanje 2024. James Singer dodao je u izjavi uključenoj u priopćenje “strategija Trumpove kampanje jest da zapravo ne provodi kampanju, da rasipa novac, da se ponaša kao ulični lupež, a forsiranje njihovog ekstremnog programa tjera sve više birača.”

  • Birači žele ekonomiju koja radi za njih, a ne milijardere koji su zaštićeni od zakona i mogu raditi što god zamisle. Žele predsjednika usredotočenog na rješavanje njihovih problema umjesto onoga koga proždiru vlastiti – napisao je Singer.

Glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung rekao je za The Washington Post da su izvještaji o bivšem predsjedniku koji je spavao na sudu “lažne vijesti od novinara koji nije ni bio u sudnici”, dok je istaknuo kako “Biden neprestano zaspi na sastancima, te se konstantno spotiče i pada.”

Novinarka na koju je Cheung očito mislio jest novinarka New York Timesa Maggie Haberman, čiji tweet u petak je započeo cijelu priču.

“Slabi i umorni Donald Trump ponovno je zaspao na sudu”, komentirali su iz stožera kampanja dijeleći tweet novinarke New York Timesa.
Trumpov povratak na sud očekuje se u ponedjeljak. (F.L., jutarnji.hr)