Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grmoja prelomio: ‘Sa SDP-om nećemo!‘; Kolakušić: ‘Sve mi je bilo jasno već prvi dan nakon izbora…‘

Sve događaje o pregovorima o sastavljanju nove Vlade pratimo iz minute u minutu

Most i Domovinski pokret razgovore imaju danas poslijepodne – najavio je Nikola Grmoja, piše HRT.

  • Mi smo jasno rekli da sve ovisi o Domovinskom pokretu, ako bi oni sudjelovali u formiranju Sabora, onda možemo o tome razgovarati. Dakle, čeka se njih, kazao je Grmoja.

Dodao je da su mu javili da je Ivan Penava održao konferenciju za medije.

  • Kaže da više nije problem ni Plenković ni Pupovac, tako da ne znam što će se sada tu događati. Mi s Domovinskim pokretom imamo sastanak u četiri sata, ali ne znam koliko su daleko odmakli ovi pregovori između Domovinskog pokreta i HDZ-a i što će u tom smislu biti, rekao je.
  • Ima govora o tome da oporba konstituira Sabor, konstituiranje Sabora nije moguće bez Domovinskog pokreta, to je svima jasno. A mi, jasno je da nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu. Što se tiče HDZ-a, to smo jasno rekli da s HDZ-om ne želimo ni razgovarati. HDZ treba poslati u oporbu, dodao je Grmoja.

Mislav Kolakušić ponovio je da je njemu neprihvatljiva koalicija s HDZ-om i da on ne želi biti dio te priče.

  • Naši ljudi odlaze u inozemstvo, nama dovode Nepalce, plaće nikad lošije… Kada je sve moglo biti bolje, oni nas vraćaju nekoliko godina unazad. Oni koji žele s HDZ-om nama su neprihvatljivi. To nije bilo ni približno ono što smo mi htjeli, a to je jaka suverenistička opcija. Na ovakav način nećemo skinuti HDZ još tisuću godina – rekao je Kolakušić
  • Sve je bilo jasno prvi dan nakon izbora, bilo je jasno da će promijeniti priču i da će otići s HDZ-om. (A.VI., jutarnji.hr)