Aktualno OG sada Ogulin

Književni susret s poznatim riječkim književnikom Janom Bolićem

Nizom zanimljivih i raznovrsnih sadržaja u ponedjeljak je u ogulinskog Gradskoj knjižnici i čitaonici započelo obilježavanje Noći knjige. U sklopu obilježavanja ove manifestacije, danas je u Velikoj dvorani Gradske knjižnice održan i književni susret s poznatim riječkim književnikom Janom Bolićem. Tijekom susreta, kojeg je moderirala ravnateljica Knjižnice Anita Brozović Šolaić i uz pomoć njegove majke, autor je okupljenima predstavio svoju posljednju knjigu koja nosi naziv “Dan po dan”.

Knjiga je satkana od inspirativnih proznih tekstova, koji čitateljima nude svojevrsnu podršku i motivaciju za nove životne izazove. U knjizi Bolić opisuje kako se zarazio koronom na samom kraju epidemije, prilikom izleta u Trst. Korona je prošla, ali ostala je malaksalost, otežano gutanje i dug oporavak od respiratora. Za Jana, bila je to još jedna životna lekcija koja mu je donijela nove spoznaje.

 

Jan Bolić je pravi izvor nadahnuća mnogima i dokaz da je, unatoč raznim životnim preprekama, moguće ostvariti snove. Jan, koji je oduvijek želio postati pisac krimi romana, inače, boluje progresivne bolesti mišićne atrofije tipa 2, zbog koje ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela. Unatoč tome uspijeva pisati jednim prstom koji još uvijek može micati i njime stvarati književna djela. Do sada je, između ostalog, objavio zbirku poezije „Trenutci“, zbirku poezije i proznih zapisa „Može biti lijepo“, kriminalističke romane „Težina stvarnosti“ i „Štakori“ te ispovjednu prozu „Život koji želiš živjeti“.

 

Gostovanje Jana Bolića privuklo je znatan interes naših sugrađana. Osim učenika i nastavnika ogulinskih škola, u publici je, među ostalima, bio i velik broj članova ogulinske Udruge “Radost”.