Aktualno OG sada Ogulin

Festival znanosti u Ogulinu

Nizom edukativnih radionica, predavanja, prezentacija, te izložbi učeničkih radova, i Ogulin se uključio u opsežan i bogat nacionalni program Festival znanosti, koji će se odvijati tijekom cijelog ovog tjedna. Učinile su to obje ogulinske osnovne škole, ogulinska Gimnazija i strukovna škola “Bernardina Frankopana”, Dječji vrtić “Bistrac”, ali i ogulinsko Pučko otvoreno učilište te Gradska knjižnica i čitaonica.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kompletan program i raspored aktivnosti koji će se odvijati u našem gradu, a namijenjen je prvenstveno učenicima, djeci i mladima možete pronaći na web stranici www.festivalznanosti.hr .