Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulin stiglo 30-ak učenika i njihovih učiteljica, ravnatelj škole, te zamjenik gradonačelnika grada Gignaca

U posjet našem gradu i ogulinskoj OŠ “Ivane Brlić-Mažuranić”, u noći s utorka na srijedu, stiglo je oko 30 učenika, u pratnji njihovih učiteljica i ravnatelja škole, te zamjenika gradonačelnika grada Gignaca. Prijateljstvo s gradom Gignacom, koji se nalazi na jugu Francuske traje niz godina, a njihov posjet je ostvaren u okviru međunarodne suradnje.

Dobrodošlicu u Ogulin poželio im je i gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je, sa zamjenikom Danielom Vukeljom danas  u Gradskoj vijećnici Grada Ogulina, za goste iz Francuske upriličio prijam. Da bi se tijekom ovog susreta premostile jezične barijere u pomoć je priskočio Ogulinac, prevoditelj Yves-Zdenko Brozović.

Gradonačelnik Domitrović je gostima iz Francuske poželio ugodan boravak u Ogulinu i Hrvatskoj, a uputio je i pohvale za suradnju naše i francuske škole. Okupljenima se ukratko obratio i zamjenik gradonačelnika Gignaca, a tijekom prijama moglo se čuti kako se za rujan planira i uzvratni posjet predstavnika našeg grada francuskom Gignacu.

Među gostima iz Gignaca bio je i predsjednik tamošnjeg Odbora za dodjelu Ordena časti, koji je gradonačelniku Daliboru Domitroviću uručio memorijalnu povelju grada Gignaca. Niti gosti nisu s prijama otišli praznih ruku. Naime, gradonačelnik Domitrović im je uručio prigodne poklone s motivima našeg grada.

Dodajmo ovome da su u pratnji kolega iz Francuske, na prijam stigli i učenici ogulinske OŠ “Ivane Brlić-Mažuranić”, predvođeni nastavnicama i ravnateljicom Anđelkom Salopek. Nakon prijama, svi zajedno su se uputili do OŠ “Ivane Brlić-Mažuranić”, gdje je nastavljeno druženje uz ručak.

Gosti iz Francuske će boraviti u Ogulinu do 28. travnja. Tijekom boravka će, osim kulturnih i povijesnih znamenitosti grada Ogulina, posjetiti i još nekoliko lokacija u ostatku Hrvatske.