Aktualno OG sada Ogulin

Generalu Stipetiću posthumno nagrada Karlovačke županije

Petar Stipetić je na jučerašnjoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Karlovačke županije,  posthumno dobio javno priznanje Karlovačke županije za životno djelo, odnosno za izniman doprinos u Domovinskom ratu i ustrojavanju Hrvatske vojske. Priznanje je preuzela njegova kćerka Vesna Stipetić.

Na Dan Karlovačke županije stigao je i premijer Andrej Plenković u pratnji ministra Tome Medveda i ministrice Nikoline Brnjac, dok su u ime Grada Ogulina u Karlovcu bili zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i predsjednik ogulinskog Gradskog vijeća Marinko Herman.

Godišnje javno priznanje za 2023. godinu dobio je Ivan Kolenc – Loptica, za izniman doprinos u promicanju i očuvanju vrijednosti Domovinskog rata, potom Nikica Spudić za izniman doprinos u volonterskom radu na području zaštite prirode i spašavanja osoba i imovine.
Dobitnik godišnjeg javnog priznanja županije je  i KUD Rečica, za izniman doprinos u promicanju i očuvanju kulturne baštine Karlovačke županije.

Također, godišnje javno priznanje Županije je dobila i Ženska udruga Katarine Josipdol, za izniman doprinos u poticanju ravnopravnosti žena u društvu. Uz to, dobitnici godišnjeg javnog priznanja Županije su i Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj, za izniman doprinos u razvoju i promociji vinogradarstva i vinarstva, te razvoju turizma na području Karlovačke županije.(Radio Mrežnica/OGportal)