Aktualno OG sada Ogulin

Sud potvrdio optužnicu protiv policajaca iz Ogulina

Na sudu se počela rasplitati još jedna afera iz redova hrvatske policije.
Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv dvojice policajaca koji su od migranata tražili novac za prijevoz do azilantskog centra u Zagrebu, iako se taj prijevoz ne naplaćuje.

Policajci su negirali optužbe, no sudsko vijeće potvrdilo je optužnicu. Zato se uskoro očekuje i glavna rasprava.

U pitanju su policijski službenici iz Ogulina, 49-godišnjak i 30-godišnjak koje optužnica tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. USKOK navodi da su 4. kolovoza prošle godine u Policijskoj postaji Slunj, dok su bili na ispomoći tamošnjim kolegama, do stranaca tražili novac.
Mlađi policajac, navedeno je u optužnici, popisivao je podatke stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Stariji je u tom trenutku od njih zatražio da prikupe i predaju im svaki po 10 eura. Objasnio im je da je u pitanju trošak njihovog prijevoza do Zagreba.

Nakon prikupljanja novca četvorica stranaca su ukupno 220 eura predali policajcima, koji su ih, tvrdi USKOK, na taj način oštetili.

U optužnici se nalaze iskazi stranaca koji su opisali kako su policajcima davali novac u policijskoj postaji. Unatoč tome policajci nisu odlučili priznati krivnju i pokušati se nagoditi s USKOK-om. (Ana Raić, N1)