Aktualno OG sada Ogulin

2. Memorijal “Matija Capan”

Memorijal „Matija Capan“  održat će se tijekom travnja i svibnja 2024. godine na području grada Ogulina.
Memorijal se održava u sjećanje na prerano preminulog člana ŠRD Ogulin, omiljenog prijatelja i kolegu Matiju Capana, koji nas je pred nepune dvije godine iznenada napustio.
Matija Capan rođen je 22. travnja 1989. godine. Ljubav prema ribolovu, prirodi i prije svega njegovoj Tounjčici i Mrežnici od malih nogu usadio mu je otac Ivan s kojim je i napravio svoje prve ribolovne korake. Kasnije se sve više usavršavao i nesebično sa svima dijelio svoje znanje i iskustva.

“Na prvi pogled ozbiljan, iznutra dječjeg srca i vesele naravi koja ne bi niti mrava zgazila. I zato smo ga svi voljeli… Ne postoji voda u Hrvatskoj na kojoj, onako jednostavan, miran i dobrodušan, nije stekao prijatelje i sve nas međusobno povezivao”-navode organizatori.
Ove je godine memorijal predviđen kroz nekoliko događanja.
Predavanjem “Zaštita Tounjčice i Mrežnice – što dalje?” otvorit će ovogodišnji memorijal. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 29.4.2024. godine u 19,00 sati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Predavanje će održati Antonija Bišćan, univ.spec.silv., ravnateljica javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Karlovačke županije „Natura Viva“.

Predavanje “Čagalj – inteligentni predator ili štetočina?” održat će se u u subotu, 4. svibnja 2024. godine, u 19,00 sati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Predavanje će održati predsjednik LD Klek iz Ogulina, Elvis Vučić – Belin.
Natjecanjem u lovu pastrve umjetnim mamcima za kadete ŠRD Ogulin završit će ovogodišnji memorijal. Natjecanje će se održati u nedjelju, 12. svibnja 2024. godine na rijeci Dobri u Puškarićima.
Organizator memorijala je Portal RiboLov uz Športsko ribolovno društvo Ogulin.

Program:
29.4.2024. – 19.00 sati – Predavanje „Zaštita Tounjčice i Mrežnice – što dalje?“ – Pučko otvoreno učilište Ogulin
4.5.2024. – 19.00 sati –   Predavanje „Čagalj – inteligentni predator ili štetočina?“ – Pučko otvoreno učilište Ogulin
12.5.2024. – 9.00 sati – Natjecanje u lovu pastrve umjetnim mamcima – kadeti ŠRD Ogulin – Dobra, Puškarići