Aktualno OG sada Ogulin

Poznati autor stripa Gaël Henry održat će radionice za mlade u Ogulinu

Gaël Henry mladi je francuski autor stripa i ilustrator koji je diplomirao Strip 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti u Tournaiju u Belgiji. Radi na brojnim strip-albumima i grafičkim romanima za mlade, a objavio je i strip za djecu temeljen na mitovima o Babi Jagi. Strastveni je putnik sa sjedištem u Toulouseu, vodi radionice stripa, izlaže stripove i crta pred publikom.

Za svoje novo odredište odabrao je Ogulin, zavičaj bajke u kojem će održati radionicu stripa za mlade i svim polaznicima predočiti svijet likova iz bajki i legendi u stripu. Radionica će se održati u četvrtak 2. svibnja s početkom u 16:30 sati u Učionici 5 POU Ogulin, prvi kat, ulaz Trg Petra Stipetića. Nakon radionice bit će prikazana i projekcija kratkog filma “Vanille.”

Projekt je dio cross-residency programa Francuska-Hrvatska na području stripa koji provodi Francuski institut u Hrvatsko Institut français de Croatie u partnerstvu s Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, la Cité internationale de la bande dessinée et de l’image i Hrvatski PEN Centar. Više na ovoj poveznici.. Gostovanje je otvoreno i besplatno za sve zainteresirane. Radujemo se vašem dolasku.