Aktualno Sport

Stolni tenis – osigurali ostanak u 2.HL

Stolnotenisači Kleka osigurali ostanak u 2.HL

Stolnotenisači Kleka igrali su ovog vikenda posljednje 12. kolo 2. HSTL – regija Srednja Hrvatska u Ogulinu protiv STK Rudeš i STK Ritmo iz Zagreba te ostvarili obje pobjede.
Nakon 11. kola Klek se nalazio na pretposljednjem 9. mjestu s osvojenim 21 bodom (skor 5-11). S obzirom da je prije posljednjeg kola situacija na tablici bila je vrlo izjednačena (od 4. do 8. mjesta razlika između momčadi je 2 boda!), Kleku su za ostanak u ligi trebale obje pobjede protiv objektivno jačih momčadi. Izuzetnom borbom i željom u mečevima punim preokreta igrači Kleka ostvarili su ono čemu su se potajno nadali.

Nije dobro krenulo u prvom susretu protiv STK Rudeš. Stolnotenisači Kleka gubili su nakon prva dva odigrana meča 2:0. U nastavku igraju puno bolje te preokretom pobjeđuju 4:2. Prvo je Matija Marković pobijedio Ogulinca u redovima STK Rudeš Denija Turkovića (3:1). U igri parova A.Dubić/M.Marković pobjeđuju K.Matešu/A.Smrekara rezultatom 3:1 Nakon igre parova slijede dva singla u kojem Klek odnosi pobjedu. A.Dubić/A.Smrekar (3:2), M.Marković/K.Mateša (3:1) za konačnih 4:2.

U susretu protiv STK Ritmo nakon odigrana 3 singla rezultat je bio 2:1 za goste. Nakon igre parova ponovo preokret i konačan rezultat 4:2 za ekipu Kleka. Ponovo su par A.Dubić/M.Marković odlično odigrali te pobjedom od 3:0 izjednačavaju na 2:2. M.Marković u singlu pobjeđuje Z.Kukulja 3:2, a konačnu potvrdu pobjede donosi Andrej Dubić pobjedom nad M.Petričevićem 3:0.
Igrali su još Filip Dubić, Dražen Sušanj i Tin Puškarić, trener momčadi Petar Ribić.
Ovim su pobjedama stolnotenisači Kleka osvojili 8.mjesto te potvrdili ostanak u 2.HL Srednja Hrvatska.(M. Marković)