Aktualno OG sada Ogulin

U sklopu projekta “Zdrav za pet” održan uspon na Klek

Policijska uprava karlovačka i Policijska postaja Ogulin organizirali su danas uspon na Klek povodom obilježavanja Dana planeta zemlje, a u sklopu 2. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“ pod nazivom „Zaštita okoliša i prirode“.

Radi se o preventivnoj aktivnosti koja se provodi u suradnji s lokalnom zajednicom, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola. Cilj ovih aktivnosti je borba protiv svih oblika ovisnosti i podizanje razine svijesti o potrebi čistog i zdravog okoliša te usvajanja zdravih stilova života.

Iz početne točke u mjestu Bjelsko započeo je jutros ovaj zahtjevni uspon na Klek.

Usponu su se, kao partneri ove preventivne aktivnosti uz djelatnike Policijske uprave karlovačke pridružile odgojno obrazovne ustanove s područja Grada Ogulina s osamdesetak učenika dviju osnovnih i jedne srednje škole, članovi HGSS-a Ogulin, HPD „Klek“ Ogulin te predstavnik javne ustanove Natura Viva Darko Radečić koji je prije polaska održao kratko edukativno predavanje o zaštiti okoliša i prirode, a Hrvatska sekcija, IPA Regionalni klub Karlovac je za sve današnje planinare osigurala prigodnu okrjepu.

Za sigurnost djece tijekom uspona tradicionalno su se posebno pobrinuli pripadnici HGSS koji su i svim sudionicima uputili korisne savjete o sigurnosti prije polaska kao i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke koji su budno pazili kako bi sva djeca sretno i uspješno ostvarila današnji cilj – uspon na Klek bez ikakvih problema. (foto:PU Karlovačka)