Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

DP: Još uvijek nismo ništa dogovorili; HDZ: Ozračje je konstruktivno

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je u ponedjeljak da s HDZ-om još uvijek nisu ništa dogovorili i da ovih dana nastavljaju sastanke na temu formiranja parlamentarne većine, a predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić kaže da je ozračje konstruktivno.

  • Imali smo sastanak pregovaračkih timova na temu formiranja parlamentarne većine, sastanci će se nastaviti ovih dana. Približavamo neke stavove, da li su se približili ili nisu, o tom-potom, izjavio je Radić novinarima nakon sastanka dvaju pregovaračkih timova, DP-a i HDZ-a, u Banskim dvorima.

Također je rekao da nije dogovoreno ništa ni u vezi sa SDSS-om.

  • Nismo još uvijek ništa dogovorili nego nastavljamo sastanke, odgovorio je Radić na pitanje novinara je li šta riješeno u vezi s ‘točkom prijepora’ SDSS-om.

Na pitanje u čemu su najviše približili stajališta, Radić je odgovorio da su približili stavove u smislu da se vidi koje su teme koje jedni s drugima trebaju iskomunicirati.

  • I to je to, kratko je rekao.

Radić je kazao i da nisu došli do razgovora o tome postoji li trenutno većina od 76 zastupnika.

  • Nismo još došli do toga, odgovorio je.

Upitan je li mu predsjednik HDZ-a Andrej Plenković što rekao oko SDSS-a, odgovorio je da o temama pregovora neće pričati jer teme pregovora nisu one koje javnosti treba komunicirati.
Predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić rekao je Hini da je novi krug razgovora s Domovinskim pokretom prošao u konstruktivnom ozračju.

  • Večeras je u konstruktivnom ozračju održan novi krug razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta, rekao je Milić.

Predstavnici stranaka su, kaže, u procesu približavanja stajališta u pogledu formiranja stabilne parlamentarne većine i Vlade.

  • Razgovori se nastavljaju tijekom ovog tjedna, potvrdio je. (T.V./HRT/Hina)