Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šef suverenista: Čini mi se da je Vučemilović žeton godine. Vučemilović: Ne bih se spuštala na njegov nivo

Vesna Vučemilović, koja je izborila mandat u Saboru i kojoj je zbog neusklađenih stavova s Predsjedništvom Hrvatskih suverenista prijetilo izbacivanje iz stranke, sada je sama dala ostavku na sve stranačke funkcije, potvrdio je Hini čelnik Suverenista Marijan Pavliček.

“Istina je. Poslala je samo poruku u grupu Predsjedništva i Glavnog odbora stranke. Nije se udostojila ni nazvati i reći nam koji je razlog”, kazao je Pavliček, koji izlazak Vučemilović iz stranke vidi kao očito priklanjanje većini HDZ-a i Domovinskog pokreta.

“Sezona lova na žetone je otvorena, a čini mi se da je ona žeton godine”, dodao je predsjednik Suverenista.
Vučemilović: Ne bih se spuštala na Pavličekov nivo
Vesna Vučemilović podnijela je ostavku na sve dužnosti u Hrvatskim suverenistima.

“Nema se tu šta dodati, ne razumijem čemu tolika strka oko toga”, izjavila je za Dnevnik.hr.

Na pitanje hoće li dati podršku HDZ-u tvrdi da su to hipotetska pitanja.

“Ja ću se držati toga da ne odgovaram na hipotetska pitanja”.

O pregovorima za sastavljanje većine isto nije previše otkrila.

“HDZ i Domovinski pokret pregovaraju, oni su adrese za to pitanje. To je najnormalnije da oni pregovaraju.”

Premijer Andrej Plenković je potvrdio da je razgovarao s Vučemilović.

“Neću s vama prepričavati razgovore koje sam vodila jer to u najmanju ruku nije pristojno i korektno. Samo ću reći da svi sa svima razgovaraju, to je normalno”.

Čelnik Suverenista Marijan Pavliček rekao je sezona lova na žetone otvorena, a da je Vučemilović žeton godine.

“Ne znam na što on misli. To morate njega pitati što je pjesnik htio reći. Ne bih se spuštala na njegov nivo, ali ne mogu odgovarati na neka hipotetska pitanja. Oni svi misle da znaju što ću napraviti u nekoj hipotetskoj situaciji. Ne znam. Nikakva opcija nije na stolu. Sve je prepuno špekulacija i konstrukcija.”
Evo što će se dogoditi ako Kolakušić zamrzne mandat u Saboru
Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics potvrdio je da je novoizabrani zastupnik Mislav Kolakušić zatražio da mu se saborski mandat stavi u mirovanje, te naveo kako mu je MIP odgovorio da će mu, ustraje li na tome, prestati mandat u Bruxellesu.

“U svom odgovoru MIP ga je izvijestio da u Zakonu o izboru zastupnika u Europski parlament piše da je dužnost saborskog zastupnika nespojiva sa dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu i da ne može zamrzavati mandat, odnosno ako inzistira na tome, da će njegov mandat u Europskom parlamentu prestati”, kazao je Jankovics.(N1)